Bayatlamayan Kurabiye Tarifi | Hahaşlı,Susamlı Ve Damla Çikolatalı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 250 gram yumuşak margarin veya tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Yarım limon suyu
- 6 su bardağı un
Üzeri için:
- Haşhaş
- Susam
- Çikolata parçacığı
Bayatlamayan Kurabiye Tarifi | Hahaşlı,Susamlı Ve Damla Çikolatalı Yapılışı
- Karıştırma kabımıza unu alıyoruz ve bir havuz oluşturuyoruz.
- Bu havuzun içine şeker, margarin, sıvı yağ ve yumurta sarısını ekliyoruz.
- Unumuzun üzerine gelecek şekilde karartma tozu ve onun üzerine karbonatı ekleyip üzerine limon sıkıyoruz.
- Kulak memesinden biraz sert olacak şekilde yoğuruyoruz.
- Ayırdığımız yumurta beyazına bir tutam tuz ekleyip çırpıyoruz ve şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi önce yumurta beyazına daha sonra haşhaş veya susama batırıyoruz.
- 180 derecede altlı üstlü, fanlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder