13 Temmuz 2020 Pazartesi

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi | Hahaşlı,Susamlı Ve Damla Çikolatalı

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi | Hahaşlı,Susamlı Ve Damla Çikolatalı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
  • 6 su bardağı un
Üzeri için:
  • Haşhaş
  • Susam
  • Çikolata parçacığı

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi | Hahaşlı,Susamlı Ve Damla Çikolatalı Yapılışı


  1. Karıştırma kabımıza unu alıyoruz ve bir havuz oluşturuyoruz.
  2. Bu havuzun içine şeker, margarin, sıvı yağ ve yumurta sarısını ekliyoruz.
  3. Unumuzun üzerine gelecek şekilde karartma tozu ve onun üzerine karbonatı ekleyip üzerine limon sıkıyoruz.
  4. Kulak memesinden biraz sert olacak şekilde yoğuruyoruz.
  5. Ayırdığımız yumurta beyazına bir tutam tuz ekleyip çırpıyoruz ve şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi önce yumurta beyazına daha sonra haşhaş veya susama batırıyoruz.
  6. 180 derecede altlı üstlü, fanlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder