6 Temmuz 2020 Pazartesi

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır Tarifi

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri soğan ( robotta çekilecek)
  • 1,5 çay bardağı has zeytinyağı ( büyük boy bardak)
  • 3 su bardağı pirinç̧
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su (göz kararı)
  • 2 silme yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon, kuru nane
  • 3 avuç kıyılmış maydanoz
  • Su bardağı ölçüm 220 ml
  • ( bu malzeme için 220 adet taze asma yaprağı kullandım) içini daha az koyarsanız dahada fazla sarma çıkacaktır.

Yaprak Sarması İçi Nasıl Hazırlanır Tarifi Yapılışı

  1. Yıllardır yaprak içimizi aile boyu hep böyle hazırlayıp sardığımız doğrudur🥰 tadı şahane olur herkese tarifimle denenmesini ısrar ediyorum hanımlar😇 tencereye nasıl dizip, nasıl sosladığım ve pişirdiğimde ayrıca sayfamda tarif olarak mevcut🤗 şimdi geçelim içini nasıl yaptığıma😉(Taze Yaprak Sarma)
  2. Önce pirinç̧leri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz.
  3. Genişçe bir tavaya 1, 5 çay bardağı zeytin yağını koyup üzerine robotta iyice çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz.
  4. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Pirinci ve bulguru ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Sıcak su ve tüm baharatını da ilave edip tadını kontrol edip kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene dek pişiriyoruz.
  7. Ocaktan alıp ince kıydığımız maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Yaprak içimiz hazır. ( ben bir gün önceden hazırlayıp buz dolabına kaldırıyorum ertesi sabahta sarıyorum kolaylık oluyor tavsiye ederim).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder