23 Temmuz 2020 Perşembe

Bulgurlu Brüksel Lahanası Tarifi

Bulgurlu Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brüksel lahanası
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/2 (yarım) su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Bulgurlu Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı


  1. Soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Tencereye zeytin yağını alıp ısıtın ve üzerine soğanları ekleyin.
  3. Verev doğradığınız havuçları ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
  4. Brüksel lahanalarını temizleyin, ikiye bölün ve tencereye ekleyin.
  5. Baharatları ve tuzunu ilave edin.
  6. Bulguru ve sıcak suyu ekleyin.
  7. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgurlar ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder