Limonlu Dondurma Tarifi
Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 paket tek içimlik salep
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 limon kabuğunun rendesi(rendenin ince yeriyle rendeleyelim)
Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü salepleri ve şekeri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz .
- Ocağımızın altını orta ateşte yakıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayan karışımımızı bir 20 dk daha kaynatıyoruz ara ara karıştırarak tabiki.
- Daha sonra kaynayan karışımımıza zerdeçalımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .
- Zerdeçalımızı da iyice eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- İyice soğuyan karışıma limon suyu ve limonun rendesini ekleyerek karıştırıp uygun bir kaba döküyoruz ve dolabımızın buzluğuna kaldırıyoruz.
- Benim 2 ayrı kap çıktı kabınız derinse 1 kapta yeterli olabilir.
- Daha sonra 1 buçuk 2 saat de bir dondurmamızı çıkartıp bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz ki buzlanma olmasın bu işlemi 3 defa yapalım.
- Daha sonra da tamamen donmasını bekleyelim. Birkaç saat sonra limonlu dondurmamız yemeye hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder