23 Temmuz 2020 Perşembe

Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 paket tek içimlik salep
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için)
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğunun rendesi(rendenin ince yeriyle rendeleyelim)

Limonlu Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü salepleri ve şekeri bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz .
  2. Ocağımızın altını orta ateşte yakıp karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kaynayan karışımımızı bir 20 dk daha kaynatıyoruz ara ara karıştırarak tabiki.
  4. Daha sonra kaynayan karışımımıza zerdeçalımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz .
  5. Zerdeçalımızı da iyice eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. İyice soğuyan karışıma limon suyu ve limonun rendesini ekleyerek karıştırıp uygun bir kaba döküyoruz ve dolabımızın buzluğuna kaldırıyoruz.
  7. Benim 2 ayrı kap çıktı kabınız derinse 1 kapta yeterli olabilir.
  8. Daha sonra 1 buçuk 2 saat de bir dondurmamızı çıkartıp bir çatal yardımıyla karıştırıyoruz ki buzlanma olmasın bu işlemi 3 defa yapalım.
  9. Daha sonra da tamamen donmasını bekleyelim. Birkaç saat sonra limonlu dondurmamız yemeye hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder