26 Temmuz 2020 Pazar

Deniz Börülcesi Tarifi

Deniz Börülcesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 küçük bağ deniz börülcesi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Limon

Deniz Börülcesi Tarifi Yapılışı

  1. Deniz börülcelerini yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar tuzlu suda 10- 15 dakika kadar biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Ocağın altını kapattıktan sonra deniz börülcelerini bol soğuk suyun içine atarak soğutuyoruz.
  3. Ben iki üç defa suyunu değiştiriyorum. Soğuyan börülceleri sap kısmından tutarak kılçıklarından ayırıyoruz.
  4. Börülcelerin üzerine zeytinyağı ve limon ekliyoruz.
  5. Haşlama suyuna koyduğumuz tuz sebebi ile tekrardan tuz eklemiyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder