Deniz Börülcesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 küçük bağ deniz börülcesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Limon
Deniz Börülcesi Tarifi Yapılışı
- Deniz börülcelerini yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar tuzlu suda 10- 15 dakika kadar biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Ocağın altını kapattıktan sonra deniz börülcelerini bol soğuk suyun içine atarak soğutuyoruz.
- Ben iki üç defa suyunu değiştiriyorum. Soğuyan börülceleri sap kısmından tutarak kılçıklarından ayırıyoruz.
- Börülcelerin üzerine zeytinyağı ve limon ekliyoruz.
- Haşlama suyuna koyduğumuz tuz sebebi ile tekrardan tuz eklemiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder