13 Temmuz 2020 Pazartesi

Dondurucuda Kızartmalık Patates Tarifi

Dondurucuda Kızartmalık Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
  • Un
  • Sıvı yağ

Dondurucuda Kızartmalık Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerimizin kabuklarını güzel bir şekilde soyalım. Patateslerimizin kararmaması için soyduktan sonra tuzlu su içerisinde bekletelim. Suda bekleyen patatesler nişastalarını salacaklardır, böylece daha çıtır kızartmalar elde edebilirsiniz.
  2. Soyduğumuz patateslerimizi parmak patates dediğimiz ince uzun şekilde keselim. Patateslerimiz ne çok ince ne de çok kalın olmamalı.
  3. Uygun bir tencereye aldığımız ve kaynattığımız suya  tuz ekleyelim,  dilimlediğimiz patatesleri tencerenin içerisine alalım, hafifçe haşlayalım.
  4. Bir kaç dakika suda kalan ve rengi değişen patatesleri sudan alalım. Burada patateslerin parçalanmayacak dirilikte olmasına dikkat etmelisiniz.
  5. Tezgaha mutfak bezimizi serelim, havlu kağıt serdiğimiz tepsi şeklindeki süzgeci bezin üzerine yerleştirelim.
  6. Patateslerimizi nazikçe süzgecimizin üzerine alalım, soğumaya bırakalım.  Soğumasını hızlandırmak için patatesleri birbirinden ayırabilirsiniz.
  7. Suyu süzülen ve yeterince soğuyan patateslerimizi fermuarlı poşetimize alalım. Bu aşamada patatesleriniz sıcak ve ıslak olursa donunca buzlanma yapabilir. Eğer vaktiniz varsa patateslerinizi buharı çıkana kadar bekletmeniz daha iyi olacaktır.
  8. Poşetlerimizin fermuarlarını kapatalım ve dondurucuya kaldıralım. Patateslerinizi kullanırken dilediğiniz kadarını alıp deri kalanını tekrar dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurduğunuz patateslerinizi 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
  9. Patateslerimizi kızartmak istediğimizde bir tabağa alalım, 5 dakika kadar bekletip birbirine yapışanlar varsa ayıralım.
  10. Patateslerin üzerine un serpiştirelim ve karıştıralım.
  11. Bol miktarda kızdırdığımız sıvı yağa patateslerimizi koyalım ve yüksek ateşte altın rengini alıncaya kadar kızartalım.
  12. Kızaran patateslerimizin fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder