Dondurucuda Kızartmalık Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Un
- Sıvı yağ
Dondurucuda Kızartmalık Patates Tarifi Yapılışı
- Patateslerimizin kabuklarını güzel bir şekilde soyalım. Patateslerimizin kararmaması için soyduktan sonra tuzlu su içerisinde bekletelim. Suda bekleyen patatesler nişastalarını salacaklardır, böylece daha çıtır kızartmalar elde edebilirsiniz.
- Soyduğumuz patateslerimizi parmak patates dediğimiz ince uzun şekilde keselim. Patateslerimiz ne çok ince ne de çok kalın olmamalı.
- Uygun bir tencereye aldığımız ve kaynattığımız suya tuz ekleyelim, dilimlediğimiz patatesleri tencerenin içerisine alalım, hafifçe haşlayalım.
- Bir kaç dakika suda kalan ve rengi değişen patatesleri sudan alalım. Burada patateslerin parçalanmayacak dirilikte olmasına dikkat etmelisiniz.
- Tezgaha mutfak bezimizi serelim, havlu kağıt serdiğimiz tepsi şeklindeki süzgeci bezin üzerine yerleştirelim.
- Patateslerimizi nazikçe süzgecimizin üzerine alalım, soğumaya bırakalım. Soğumasını hızlandırmak için patatesleri birbirinden ayırabilirsiniz.
- Suyu süzülen ve yeterince soğuyan patateslerimizi fermuarlı poşetimize alalım. Bu aşamada patatesleriniz sıcak ve ıslak olursa donunca buzlanma yapabilir. Eğer vaktiniz varsa patateslerinizi buharı çıkana kadar bekletmeniz daha iyi olacaktır.
- Poşetlerimizin fermuarlarını kapatalım ve dondurucuya kaldıralım. Patateslerinizi kullanırken dilediğiniz kadarını alıp deri kalanını tekrar dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurduğunuz patateslerinizi 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
- Patateslerimizi kızartmak istediğimizde bir tabağa alalım, 5 dakika kadar bekletip birbirine yapışanlar varsa ayıralım.
- Patateslerin üzerine un serpiştirelim ve karıştıralım.
- Bol miktarda kızdırdığımız sıvı yağa patateslerimizi koyalım ve yüksek ateşte altın rengini alıncaya kadar kızartalım.
- Kızaran patateslerimizin fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder