13 Temmuz 2020 Pazartesi

Ayranlı Şehriye Çorbam Tarifi

Ayranlı Şehriye Çorbam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 buçuk tatlı kaşığı nane
  • Yarım çay bardağında fazla sıvı yağ
  • Az reyhan
  • Su
  • Tuz
  • Üzerine pul biberde dökebilirsiniz

Ayranlı Şehriye Çorbam Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencerede suyumuzu kaynatalım.
  2. Şehriyelerimizi güzelce yıkayalım.
  3. Kaynayan suya şehriyeleri dökelim.
  4. 10 dakika kaynayalım zaten kontrol edersiniz şehriyeler kıvama geldiğinde ocaktan alıp süzelim.
  5. Biraz soğuduktan sonra üzerine tuz reyhan yoğurt ve istediğiniz kıvam olana kadar su döküp karıştıralım. Ve hafif sulu olsun diye 3 su bardağı koydum.
  6. Daha sonra küçük bir tavaya yağımızı koyup kızdıralım üzerine nanemizi koyup hafif kızınca çorbamızın üzerine döküp karıştıralım.
  7. Kaseler servis edip üzerini pul biber attım ben.
  8. Baharat çok severiz biz sonra afiyetle yedik sıcak günlerde soğuk soğuk iyi gidiyor. 😁😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder