Ayranlı Şehriye Çorbam Tarifi
Ayranlı Şehriye Çorbam Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 buçuk tatlı kaşığı nane
- Yarım çay bardağında fazla sıvı yağ
- Az reyhan
- Su
- Tuz
- Üzerine pul biberde dökebilirsiniz
Ayranlı Şehriye Çorbam Tarifi Yapılışı
- Bir tencerede suyumuzu kaynatalım.
- Şehriyelerimizi güzelce yıkayalım.
- Kaynayan suya şehriyeleri dökelim.
- 10 dakika kaynayalım zaten kontrol edersiniz şehriyeler kıvama geldiğinde ocaktan alıp süzelim.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine tuz reyhan yoğurt ve istediğiniz kıvam olana kadar su döküp karıştıralım. Ve hafif sulu olsun diye 3 su bardağı koydum.
- Daha sonra küçük bir tavaya yağımızı koyup kızdıralım üzerine nanemizi koyup hafif kızınca çorbamızın üzerine döküp karıştıralım.
- Kaseler servis edip üzerini pul biber attım ben.
- Baharat çok severiz biz sonra afiyetle yedik sıcak günlerde soğuk soğuk iyi gidiyor. 😁😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder