14 Temmuz 2020 Salı

Dutlu Ve Fındıklı Bebek Keki +18 Tarifi

Dutlu Ve Fındıklı Bebek Keki +18 Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı hurma özü
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
  • Biraz kuru dut
  • Kuru üzüm

Dutlu Ve Fındıklı Bebek Keki +18 Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı hurma özü
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
  • Biraz kuru dut
  • Kuru üzüm

Dutlu Ve Fındıklı Bebek Keki +18 Tarifi Yapılışı


  1. İlk önce yumurtayı çırpıp, erimiş tereyağı ve sütü de ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Sonra diğer kuru malzemeleri ekliyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra porsiyonluk silikon kaplara eşit olarak paylaştırıyoruz. (tam ölçüde 6 kap çıkıyor).
  3. Üzerine birkaç parça kuru dut ve kuru üzüm koyarak fırına verelim. 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


  1. İlk önce yumurtayı çırpıp, erimiş tereyağı ve sütü de ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Sonra diğer kuru malzemeleri ekliyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra porsiyonluk silikon kaplara eşit olarak paylaştırıyoruz. (tam ölçüde 6 kap çıkıyor).
  3. Üzerine birkaç parça kuru dut ve kuru üzüm koyarak fırına verelim. 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder