Dutlu Ve Fındıklı Bebek Keki +18 Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı hurma özü
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
- Biraz kuru dut
- Kuru üzüm
Dutlu Ve Fındıklı Bebek Keki +18 Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yemek kaşığı hurma özü
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
- Biraz kuru dut
- Kuru üzüm
Dutlu Ve Fındıklı Bebek Keki +18 Tarifi Yapılışı
- İlk önce yumurtayı çırpıp, erimiş tereyağı ve sütü de ekleyerek karıştırıyoruz.
- Sonra diğer kuru malzemeleri ekliyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra porsiyonluk silikon kaplara eşit olarak paylaştırıyoruz. (tam ölçüde 6 kap çıkıyor).
- Üzerine birkaç parça kuru dut ve kuru üzüm koyarak fırına verelim. 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
- İlk önce yumurtayı çırpıp, erimiş tereyağı ve sütü de ekleyerek karıştırıyoruz.
- Sonra diğer kuru malzemeleri ekliyoruz. Hepsini karıştırdıktan sonra porsiyonluk silikon kaplara eşit olarak paylaştırıyoruz. (tam ölçüde 6 kap çıkıyor).
- Üzerine birkaç parça kuru dut ve kuru üzüm koyarak fırına verelim. 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder