Kayısılı Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 2.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 2 adet kabartma tozu
Kayısılı Üzümlü Kek Tarifi Yapılışı
- Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Süt ve yoğurdu ilave edelim ve çırpalım.
- Un ile kabartma tozunu da ekledikten sonra tahta kaşık yardımı ile hafifçe karıştıralım.
- Kuru meyveleri dibe çok çökmemeleri için unlayalım. Ve yarısını kek harcına karıştıralım, fırın tepsisine dökelim.
- Meyvelerin diğer yarısını, kek harcının üzerine serpelim.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun. 🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder