14 Temmuz 2020 Salı

Kayısılı Üzümlü Kek Tarifi

Kayısılı Üzümlü Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2 adet kabartma tozu

Kayısılı Üzümlü Kek Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Süt ve yoğurdu ilave edelim ve çırpalım.
  4. Un ile kabartma tozunu da ekledikten sonra tahta kaşık yardımı ile hafifçe karıştıralım.
  5. Kuru meyveleri dibe çok çökmemeleri için unlayalım. Ve yarısını kek harcına karıştıralım, fırın tepsisine dökelim.
  6. Meyvelerin diğer yarısını, kek harcının üzerine serpelim.
  7. Önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 35-40 dakika  pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun. 🌺.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder