8 Temmuz 2020 Çarşamba

Etli Sebze Tarifi

Etli Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 iri havuç
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 3 4 diş sarımsak

Etli Sebze Tarifi Yapılışı

  1. Etlerimizi tencerede yağsız suyu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Suyunu salıp çekince içine 1 su bardağı kadar su koyup haşlıyoruz.
  3. Haşlanan etimizi yemeklik doğradığımız soğan ile buluşturuyoruz. 1 -2 dakika karıştırıp içine havuçları koyup 5 dk kadar havuçların rengi değişene kadar pişiriyoruz.
  4. Patatesleri ve sarımsağımızı ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
  5. 5 dk kadar çevirip üstünü geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte 40 dk kadar etler pişene kadar pişiriyoruz. Eğer su az gelirse kaynar su ilave edilebilir.
  6. Patatesleri ben biraz irice doğruyorum. Küçük olursa et ve havuç pişene kadar dağılıyor.
  7. Ocaktan indirmeden tuzunu atıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder