Etli Sebze Tarifi
Etli Sebze Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 2 iri havuç
- 2 patates
- 2 soğan
- 3 4 diş sarımsak
Etli Sebze Tarifi Yapılışı
- Etlerimizi tencerede yağsız suyu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Suyunu salıp çekince içine 1 su bardağı kadar su koyup haşlıyoruz.
- Haşlanan etimizi yemeklik doğradığımız soğan ile buluşturuyoruz. 1 -2 dakika karıştırıp içine havuçları koyup 5 dk kadar havuçların rengi değişene kadar pişiriyoruz.
- Patatesleri ve sarımsağımızı ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
- 5 dk kadar çevirip üstünü geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte 40 dk kadar etler pişene kadar pişiriyoruz. Eğer su az gelirse kaynar su ilave edilebilir.
- Patatesleri ben biraz irice doğruyorum. Küçük olursa et ve havuç pişene kadar dağılıyor.
- Ocaktan indirmeden tuzunu atıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder