3 Temmuz 2020 Cuma

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifi

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifim İçin Malzemeler

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 50 gram kuyruk yağ
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Hamur malzemeleri:
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı
  • Aldığı kadar un
Üzeri için :
  • Tereyağı

Ev Yapımı Kıymalı Pide Tarifim Yapılışı

Fırında yapılmış gibi lezzetli pide tarifim var.
  1. İlk önce hamuru hazırlayalım. Ilık suyla ,maya ,tuz ,şeker iyice çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sirke ,yoğurt ,kaymağı ve yağ ekleyip un ilavesini yapıp kulak memesinden bir tık daha katı hamur elde edip dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Hamurumuz 45 dk kadar dinlenmesi yeterli oluyor.
  4. Daha sonra iç malzemeleri hazırlıyoruz.
  5. Ben bu aşama rondo değil elle kıyıyorum tüm malzemeyi daha lezzetli oluyor bence.
  6. Tüm malzemesi koyduktan sonra tüm malzemeyi kıymayla karıştırıp akışkan kıvamlı pide elde ediyoruz.
  7. Daha sonra hamurumuzdan yumurtadan daha büyük bezeler alıp uzunlamasına açıp iç malzemesini koyup pide şekli veriyoruz.
  8. Fırın tepsinin altına bolca un serpip pidelerimizi yerleştiriyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 250 ° fırında 15 dk pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkarıp kenarlarına bolca tereyağ sürüyoruz.
  11. Ben bu ölçüden 10 tane pide elde ettim. Deneyenlere afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder