21 Temmuz 2020 Salı

Güveçte Tavuk Patates Tarifi

Güveçte Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr tavuk bonfile (1 paket)
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak (Büyük)
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası
  • Zeytinyağ (Yarım çay bardağı tavuk için 1.5 yemek kaşığı sos için)
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz,kimyon,kekik

    Güveçte Tavuk Patates Tarifi Yapılışı

    1. Küp küp doğranmış tavukları yıkayıp hiç bir işlem yapmadan kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirelim.
    2. Zeytinyağı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavuralım tuz ve diğer baharatları ekleyip bir kaç dk sonra ocaktan alalım.
    3. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartalım rengi değişmeyecek şekilde olması ama pişmeye yakın olması yeterli.
    4. Sonrasında parmak şeklinde doğranmış biberleri de kızartalım.
    5. Sıcak suya salçaları ve zeytinyağını ekleyerek özleşene kadar karıştıralım.
    6. Tavukları ve patatesleri eşit şekilde güveçlere pay edelim üzerlerine salçalı sosu yine eşit şekilde dökelim.
    7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirelim. Kızarmış biberle süsleyebiliriz.Afiyet olsun.
  • 4 çay bardağı kaynamış su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder