Güveçte Tavuk Patates Tarifi
Güveçte Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr tavuk bonfile (1 paket)
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak (Büyük)
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı silme biber salçası
- Zeytinyağ (Yarım çay bardağı tavuk için 1.5 yemek kaşığı sos için)
- Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
- Tuz,kimyon,kekik
Güveçte Tavuk Patates Tarifi Yapılışı
- Küp küp doğranmış tavukları yıkayıp hiç bir işlem yapmadan kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirelim.
- Zeytinyağı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavuralım tuz ve diğer baharatları ekleyip bir kaç dk sonra ocaktan alalım.
- Patatesleri küp şeklinde doğrayıp kızartalım rengi değişmeyecek şekilde olması ama pişmeye yakın olması yeterli.
- Sonrasında parmak şeklinde doğranmış biberleri de kızartalım.
- Sıcak suya salçaları ve zeytinyağını ekleyerek özleşene kadar karıştıralım.
- Tavukları ve patatesleri eşit şekilde güveçlere pay edelim üzerlerine salçalı sosu yine eşit şekilde dökelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirelim. Kızarmış biberle süsleyebiliriz.Afiyet olsun.
- 4 çay bardağı kaynamış su
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder