12 Temmuz 2020 Pazar

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Alabildi kadar un yaklaşık 6-7 bardak
İç malzemesi için;
  • Bir paket haşhaş
  • Bir bardak sıvı yağ
  • Bir bardak toz şeker
  • Bir bardak kırılmış ceviz içi

Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mayayı süt ve suyu derin bir kabın içine koyuyoruz ılık olmasına dikkat edelim. Mayayı eritiyoruz yağ, tuz, şeker ve unu ekleyip yoğuruyoruz yaklaşık 45 dk üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. İç malzemesi için bir kasenin içine ıslak haşhaşımızı boşaltıyoruz yağ ve ve şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz sürülecek şekilde cıvık olacak eğer katı olursa biraz daha açmak için yağ ekleyebilirsiniz.
  3. Hamur mayalanınca siz dilediğinizce şekil verebilirsiniz ben hamuru büyük bir şekilde açtım harcı içine sürüp yuvarladım ve halka şeklinde keserek borcama dizdim.
  4. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin gerçekten harika bir lezzet deneyenlere afiyet olsun 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder