Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaşmaya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı şeker
- Alabildi kadar un yaklaşık 6-7 bardak
İç malzemesi için;
- Bir paket haşhaş
- Bir bardak sıvı yağ
- Bir bardak toz şeker
- Bir bardak kırılmış ceviz içi
Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mayayı süt ve suyu derin bir kabın içine koyuyoruz ılık olmasına dikkat edelim. Mayayı eritiyoruz yağ, tuz, şeker ve unu ekleyip yoğuruyoruz yaklaşık 45 dk üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç malzemesi için bir kasenin içine ıslak haşhaşımızı boşaltıyoruz yağ ve ve şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz sürülecek şekilde cıvık olacak eğer katı olursa biraz daha açmak için yağ ekleyebilirsiniz.
- Hamur mayalanınca siz dilediğinizce şekil verebilirsiniz ben hamuru büyük bir şekilde açtım harcı içine sürüp yuvarladım ve halka şeklinde keserek borcama dizdim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin gerçekten harika bir lezzet deneyenlere afiyet olsun 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder