Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 1 orta boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Yenibahar
- Nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı su
Dolmaları kapatmak için
- 1 adet domates
Kabak Dolması Tarifi Yapılışı
- Kabakların içi güzelce oyulur yıkanır kürdanla delikler açılır ve beklemeye bırakılır.
- Dış kısmına çatalla çizikler atılır.
- Soğan güzelce yağda kavrulduktan sonra domates ve salça sırayla eklenir ve kavrulma işlemi devam eder.
- Yıkanan pirinçler soğanlı karışıma eklenir.
- 1 su bardağı su da pirinçler hafifçe tencerede döndürüldükten sonra ilave edilir.
- Tuz, karabiber, yenibahar ve çok hafif nar ekşisi eklenip kısık ateşte suyu çektirilir.
- Soğuyan iç harç kabakların içine doldurulur.
- Domatesle kabakların ağız kısımları kapatılır.
- Bir pişirme kabına dizilen kabakların üzerine 1su bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edildikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Lokum gibi bir lezzet deneyenler çok memnun👌🏻.
Afiyet bal şeker olsun 👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder