12 Temmuz 2020 Pazar

Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • 1 domates rendesi
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yenibahar
  • Nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı su
Dolmaları kapatmak için
  • 1 adet domates

Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Kabakların içi güzelce oyulur yıkanır kürdanla delikler açılır ve beklemeye bırakılır.
  2. Dış kısmına çatalla çizikler atılır.
  3. Soğan güzelce yağda kavrulduktan sonra domates ve salça sırayla eklenir ve kavrulma işlemi devam eder.
  4. Yıkanan pirinçler soğanlı karışıma eklenir.
  5. 1 su bardağı su da pirinçler hafifçe tencerede döndürüldükten sonra ilave edilir.
  6. Tuz, karabiber, yenibahar ve çok hafif nar ekşisi eklenip kısık ateşte suyu çektirilir.
  7. Soğuyan iç harç kabakların içine doldurulur.
  8. Domatesle kabakların ağız kısımları kapatılır.
  9. Bir pişirme kabına dizilen kabakların üzerine 1su bardağı su ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edildikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  10. Lokum gibi bir lezzet deneyenler çok memnun👌🏻.
Afiyet bal şeker olsun 👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder