Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
- 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı
- Hamuru hazırlamak için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur hazırlayın.
- Hamurunuzu 2-3 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
- Üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
- Bu sırada haşhaş ezmesi, tahin ve sıvı yağı karıştırın sürülebilir kıvamda olması gerekiyor.
- Dinlenen bezeleri elinizle yuvarlak bir şekilde açın.
- Arasına karışımınızı sürün ve rulo şeklinde sarın.
- Elinizle rulonuzun boyunu uzatın ve bıçakla ortadan ikiye bölün.
- Elde ettiğiniz iki parçayı birbirine dolayın.
- Tepsinize yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve tepside yarım saat daha mayalandırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder