11 Temmuz 2020 Cumartesi

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
  • 3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Üzeri için ;
  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru hazırlamak için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
  2. Kontrollü bir şekilde unu ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur hazırlayın.
  3. Hamurunuzu 2-3 saat mayalandırın.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
  5. Üzerini örterek yarım saat dinlendirin.
  6. Bu sırada haşhaş ezmesi, tahin ve sıvı yağı karıştırın sürülebilir kıvamda olması gerekiyor.
  7. Dinlenen bezeleri elinizle yuvarlak bir şekilde açın.
  8. Arasına karışımınızı sürün ve rulo şeklinde sarın.
  9. Elinizle rulonuzun boyunu uzatın ve bıçakla ortadan ikiye bölün.
  10. Elde ettiğiniz iki parçayı birbirine dolayın.
  11. Tepsinize yerleştirin.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürün ve tepside yarım saat daha mayalandırın.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder