Beyaz Salatalık Turşusu Tarifi
beyaz Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kg salatalık
- Acı biber (her kavanoza bir adet)
- Defne yaprağı (her kavanoz için iki yaprak)
- 2 demet maydanoz
- Dereotu (kurusu olursa daha güzel)
- Tuz( her 1 litre ölçüde olan kavanoza 1 yemek kaşığı tuz dolu olacak)
- Kara biber
- Sarımsak
- Turşu için sirke
Beyaz Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı
- Beyaz salatalık turşusu tarifi için önce bütün malzemeler (tuz hariç) iyice yıkanır, kavanozlar da yıkanır, masaya temiz sofra salınır ve kavanozlar ağzı aşağıya doğru dizilir suyu çekilsin diye.
- Ayrıca büyük tencereye su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
- Sonra kavanozlar çevrilir salatalık, biber, sarımsak, defne yaprağı, kara biber, maydanoz, dereotu güzelce kavanozlara yığılır.
- Her 1 litre kavanoza 1 dolu yemek kaşığı tuz eklenir.
- Üzerine kaynayan su ilave edilir ve içerisinde su kaynamaya bıraktığımız tencereye kavanozlar koyulur.
- Saate bakılır 5 dk sonra çıkartılır.
- Her 1 litre ölçüde olan kavanoza 1 çay kaşığı turşu için sirke ilave edilir ve ağzı kapatılır.
- Kışın afiyetle tüketilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder