11 Temmuz 2020 Cumartesi

Beyaz Salatalık Turşusu Tarifi

beyaz Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kg salatalık
  • Acı biber (her kavanoza bir adet)
  • Defne yaprağı (her kavanoz için iki yaprak)
  • 2 demet maydanoz
  • Dereotu (kurusu olursa daha güzel)
  • Tuz( her 1 litre ölçüde olan kavanoza 1 yemek kaşığı tuz dolu olacak)
  • Kara biber
  • Sarımsak
  • Turşu için sirke

Beyaz Salatalık Turşusu Tarifi Yapılışı


  1. Beyaz salatalık turşusu tarifi için önce bütün malzemeler (tuz hariç) iyice yıkanır, kavanozlar da yıkanır, masaya temiz sofra salınır ve kavanozlar ağzı aşağıya doğru dizilir suyu çekilsin diye.
  2. Ayrıca büyük tencereye su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  3. Sonra kavanozlar çevrilir salatalık, biber, sarımsak, defne yaprağı, kara biber, maydanoz, dereotu güzelce kavanozlara yığılır.
  4. Her 1 litre kavanoza 1 dolu yemek kaşığı tuz eklenir.
  5. Üzerine kaynayan su ilave edilir ve içerisinde su kaynamaya bıraktığımız tencereye kavanozlar koyulur.
  6. Saate bakılır 5 dk sonra çıkartılır.
  7. Her 1 litre ölçüde olan kavanoza 1 çay kaşığı turşu için sirke ilave edilir ve ağzı kapatılır.
  8. Kışın afiyetle tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder