Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet havuç ( rende, küp küp tercihe kalmış fark etmez… ben rendeledim)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 200 gr pirinç
- 1 adet et suyu tablet ( tercihe kalmış konmayabilir de ben koydum )
- Tuz, karabiber
- 2- yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 adet küp şeker
Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı
Merhabalar,
Bugün sizlerle çok lezzetli bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum. Bu hem sıcak olarak yemek yanına sunulabilecek hem de ılık ya da soğuk olarak meze alternatifi olarak da tüketilebilecek bir pilav.
Yapılışı
Pirincinizi ölçün, ayıklayın. . Derince bir kaseye kaynamış suyu koyun içine 1 çay kaşığı tuz ve 2-3 damla limon suyu damlatın şimdi pirinçlerinizi bu suya koyun. Bu sayede pirinçinlerinizi ıslatın. 10-15 dakika kadar pirinçler bu suda beklesin. .
Siz bu arada soğanınızı soyun yemeklik olarak pilavı pişireceğiniz tencerenize doğrayın sarımsağı küçük küçük doğrayın. . Zeytinyağ ile beraber soğanı, sarımsağı ve 1 adet küp şekeri de atarak güzelce kısığa yakın orta ateş de kavurun.
Onlar yavaş yavaş kavrulurken siz havuçlarınızı soyun ister rendeleyin ister minik minik doğrayın
( ben rendeledim) kavrulan soğanlara havuçları da ekleyin ve hepsini havuçlar yumuşayana kadar kavurun. . Bunlar kavrulurken,
siz pirinçlerinizi bir süzgece alın ve akan suyun altınca ovalayarak iyice yıkayın pirinçin nişastası yıkanarak iyice aksın. Yıkanmış pirinçler havuç soğan kavrulurken süzgeçte iyice süzülsün ve sırasını beklesin.
Siz 2 kase suyunuzu su ısıtıcısında kaynatın ve kavrulmuş havuçların üstüne ekleyin. Et suyu tabletini de suya ekleyin eritin şimdi suyun tadına bakın isteğinize göre tuz, karabiber ekleyin tuz karabiber ölçüsü size damak tadınıza kalmış . Su kaynadığı an süzülen pirinçleri suya ekleyin 1-2 karıştırın tencerenin ağzını kapatın kaynadığı an tencerenizi en küçük ocağa en kısık ateşe alın pilavınızı pişirin.
Maydanozları yıkayın küçük küçük kıyın. . Pilavınız pişti pişen pilava maydanozları ekleyin 1-2 karıştırın. Pilav tenceresinin ağzına havlu kağıt kapatın sonr ada kapağı kapatın 5-10 dakika pilavınız bu şekilde demlensiz. .
Pilavınız hazır afiyetle yiyin. Bal şeker olsun. .
Not: Et suyu tableti kullanılan yemeklerde tuz miktarını dikkatli kullanmalısınız…Et suyu tuzlu olduğu için normal tuz miktarınız yemeğe fazla gelebilir ..en iyisi et suyunu yemeğin suyuna ekleyip eritmek sonra yemeğin suyunun tadına bakmak ve daha sonra tuz eklemek…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder