5 Temmuz 2020 Pazar

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • Az kimyon
  • Az karabiber
  • Tuz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
Sosu için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pul biber
Terbiyesi için:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 1 su bardağı mercimeği berrak suyu çıkana kadar yıkıyor üzerine 2 litre kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca patates ve soğanı ekleyip iyice püre olana kadar pişiriyoruz(burası püf noktası iyice pişmiş olmalı).
  3. Püre kıvamına gelen mercimeği bir süzgeçten geçiriyor posasını atıyoruz.
  4. Tencereye sıvı yağ ve unu alıp 2 dka kavuruyoruz kavrulan una tereyağ ekleyip eritiyor süzgecten geçirdiğimiz mercimeği ekliyoruz. Bi 10 dkka kaynasın.
  5. Çorbanın kıvamını siz ayarlayın çok katıysa sıcak su ekleye bilirsiniz.
  6. Terbiyesi için süt ve yumurta sarısını çırpıp içine çorbadan 2 kepçe koyup yumurtanın pişmeşine engel olarak çırpıyoruz.
  7. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave edip bi 5dkka kaynatıyoruz. Kaynayan çorbaya tuz karabiber ve kimyon ekleyip 1 2 dakika daha kaynatıp kapatıyoruz.
  8. Sosu için sıvı yağı az ısıtıp üzerine pul biberi ekliyoruz. Biberi yakmadan ocaktan alıp süzgecten geçirip posasını atıyoruz.
  9. Kaseye koyduğumuz çorbanın üzerine arzu ettiğimiz kadar sos ekleyip afiyetle yiyoruz:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder