5 Temmuz 2020 Pazar

Kayısı Reçeli Tarifi

Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kayısı
  • 1 kilo reçel
  • 1 çay kaşığı limon tozu

Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklıyoruz.
  2. Kayısıları ortadan ikiye bölüp tencereye alıyoruz.
  3. Daha sonra üzerine şekeri döküp 5 -6 saat bekletiyoruz.(ben geceden hazırlayıp sabah pişiriyorum)
  4. 5 -6 saat sonra tencereyi ocağa alın ve pişirme işlemine başlayınız.
  5. Köpüklenen reçelin sürekli kaşık yardımı ile köpüklerini alın.Bu işlem yaklaşık 45 dakika devam ediyor.
  6. Ocaktan aldığınız reçelinize limon tozunu ekleyip cam kavanozlara koyabilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder