Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kayısı
- 1 kilo reçel
- 1 çay kaşığı limon tozu
Kayısı Reçeli Tarifi Yapılışı
- Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini ayıklıyoruz.
- Kayısıları ortadan ikiye bölüp tencereye alıyoruz.
- Daha sonra üzerine şekeri döküp 5 -6 saat bekletiyoruz.(ben geceden hazırlayıp sabah pişiriyorum)
- 5 -6 saat sonra tencereyi ocağa alın ve pişirme işlemine başlayınız.
- Köpüklenen reçelin sürekli kaşık yardımı ile köpüklerini alın.Bu işlem yaklaşık 45 dakika devam ediyor.
- Ocaktan aldığınız reçelinize limon tozunu ekleyip cam kavanozlara koyabilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder