18 Temmuz 2020 Cumartesi

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti

Hindistan Cevizli Lokum Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye süt, irmik, un ve toz şekeri alıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Koyulaşınca içerisine hindistan cevizi, tereyağ ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
  4. Ilıyınca içerisine bir paket toz krem şantiyi de ekleyip karıştırıyoruz.
  5. İki ayrı kasenin birine su birine de hindistan cevizi koyuyoruz.
  6. Dondurma kaşığını önce suya batırıp daha sonra hindistan cevizi ne batırıp hazır olan harcımızdan alıyoruz.
  7. Servis tabağına ters çeviriyoruz. Eğer dondurma kaşığınız yoksa elinizle parçalar koparıp yuvarlayıp hindistan cevizine bulayadabilirsiniz.
  8. Harcımız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  9. Buzdolabında en az iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder