Hindistan Cevizli Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 10 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
Hindistan Cevizli Lokum Tarifi Yapılışı
- Tencereye süt, irmik, un ve toz şekeri alıyoruz. Karıştırarak pişiriyoruz.
- Koyulaşınca içerisine hindistan cevizi, tereyağ ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
- Ilıyınca içerisine bir paket toz krem şantiyi de ekleyip karıştırıyoruz.
- İki ayrı kasenin birine su birine de hindistan cevizi koyuyoruz.
- Dondurma kaşığını önce suya batırıp daha sonra hindistan cevizi ne batırıp hazır olan harcımızdan alıyoruz.
- Servis tabağına ters çeviriyoruz. Eğer dondurma kaşığınız yoksa elinizle parçalar koparıp yuvarlayıp hindistan cevizine bulayadabilirsiniz.
- Harcımız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Buzdolabında en az iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder