İrmikli Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 avuç iyi çekilmiş fındık
- 50 gram tereyağı
Muhallebi için;
- 1 kg süt
- 9 kaşık irmik
- 7 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Limon sos için;
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı su ile açılmış 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
İrmikli Yaz Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 20 cm kelepçeli kalıba ihtiyacımız var.
- Burçak bisküvileri ev fındığı ayrı ayrı rondoda toz halinde gelene kadar çekelim.
- Cezvede erittiğimiz tereyağını un haline getirdiğiniz malzemeye ekleyip kaşıkla iyice karıştırıp kelepçeli kalıbımızın içine dökelim.
- Kaşıkla tüm tabanı kaplayacak şekilde iyice bastırarak düzeltin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Bu sırada süt, irmik ve şekeri karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayınca ocağın altını kısıp 5 dakika kadar arada karıştırarak pişirelim.
- İyice koyulaştıktan sonra ocağı kapatalım. İçine tereyağ ve vanilya atıp karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
- Muhallebi ılınırken biz limon sosumuzu yapalım. Limon sos için su, 1 bardak su ile açılmış nişasta, şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı sos tenceremize alıp kaynayana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Ilıyan muhallebimizi bisküvili pasta tabanının üzerine dökelim.
- Limon sosumuzu da soğuyunca muhallebimizin üzerine aktaralım. Buz dolabında en az 4 saat dinlendirelim.
- Dilediğiniz şekilde süsleyip servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder