14 Temmuz 2020 Salı

İrmikli Yaz Pastası Tarifi

İrmikli Yaz Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 avuç iyi çekilmiş fındık
  • 50 gram tereyağı
Muhallebi için;
  • 1 kg süt
  • 9 kaşık irmik
  • 7 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Limon sos için;
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı su ile açılmış 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu

İrmikli Yaz Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 20 cm kelepçeli kalıba ihtiyacımız var.
  2. Burçak bisküvileri ev fındığı ayrı ayrı rondoda toz halinde gelene kadar çekelim.
  3. Cezvede erittiğimiz tereyağını un haline getirdiğiniz malzemeye ekleyip kaşıkla iyice karıştırıp kelepçeli kalıbımızın içine dökelim.
  4. Kaşıkla tüm tabanı kaplayacak şekilde iyice bastırarak düzeltin. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  5. Bu sırada süt, irmik ve şekeri karıştırarak kaynayana kadar pişirelim.
  6. Kaynayınca ocağın altını kısıp 5 dakika kadar arada karıştırarak pişirelim.
  7. İyice koyulaştıktan sonra ocağı kapatalım. İçine tereyağ ve vanilya atıp karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
  8. Muhallebi ılınırken biz limon sosumuzu yapalım. Limon sos için su, 1 bardak su ile açılmış nişasta, şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı sos tenceremize alıp kaynayana kadar pişirelim.
  9. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  10. Ilıyan muhallebimizi bisküvili pasta tabanının üzerine dökelim.
  11. Limon sosumuzu da soğuyunca muhallebimizin üzerine aktaralım. Buz dolabında en az 4 saat dinlendirelim.
  12. Dilediğiniz şekilde süsleyip servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder