14 Temmuz 2020 Salı

Enginar Ve Baklalı Pilav Tarifi

Enginar Ve Baklalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 250 ml
  • 4-5 adet sakız enginar
  • Enginarları pişirmek için yarım limonun suyu + 1 yemek kaşığı toz şeker + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram kadar taze iç bakla + baklayı pişirmek için yarım limonun suyu
  • 1 baş soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı basmati pirinci (osmancık veya baldo da olur)
  • Pilavı pişirmek için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Bir avuç ince kıyılmış dereotu
  • Tuz

Enginar Ve Baklalı Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Enginarları limon ile güzelce ovduktan sonra dört veya sekiz parçaya bölüp üzerine yarım limonun suyunu, 1 yemek kaşığı şekeri ve zeytinyağını ilave edin.
  2. Yayvan bir tencerede üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave ederek kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dk pişirin.
  3. Baklaları yarım limonun suyu ve üzerini geçecek kadar suyla 5-6 dk haşlayıp ardından buzlu suya atın bir süre beklettikten sonra kabuklarını soyup kenara alın.
  4. Pirinçleri tuzlu sıcak suda bir saat kadar bekletip güzelce yıkayın.
  5. Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde kavurmaya başlayın.
  6. Üzerine esmer şekeri (yoksa toz şeker de olur) ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak hafif karamelize ettikten sonra küp küp doğranmış havuçları ekleyin, biraz daha kavurun.
  7. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç̧leri ekleyip güzelce kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip kapağı kapalı olarak önce yüksek ateşte fokurdamaya başladıktan sonra en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
  8. Pişen pilavın üzerine önceden pişirdiğiniz enginar ve baklalar ile dereotu ekleyip bu şekilde pilavı demlenmeye bırakın. Ilık olarak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder