Enginar Ve Baklalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 250 ml
- 4-5 adet sakız enginar
- Enginarları pişirmek için yarım limonun suyu + 1 yemek kaşığı toz şeker + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram kadar taze iç bakla + baklayı pişirmek için yarım limonun suyu
- 1 baş soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı basmati pirinci (osmancık veya baldo da olur)
- Pilavı pişirmek için 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı esmer şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- Bir avuç ince kıyılmış dereotu
- Tuz
Enginar Ve Baklalı Pilav Tarifi Yapılışı
- Enginarları limon ile güzelce ovduktan sonra dört veya sekiz parçaya bölüp üzerine yarım limonun suyunu, 1 yemek kaşığı şekeri ve zeytinyağını ilave edin.
- Yayvan bir tencerede üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave ederek kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dk pişirin.
- Baklaları yarım limonun suyu ve üzerini geçecek kadar suyla 5-6 dk haşlayıp ardından buzlu suya atın bir süre beklettikten sonra kabuklarını soyup kenara alın.
- Pirinçleri tuzlu sıcak suda bir saat kadar bekletip güzelce yıkayın.
- Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağı ile birlikte pilav tenceresinde kavurmaya başlayın.
- Üzerine esmer şekeri (yoksa toz şeker de olur) ilave edip yüksek ateşte sürekli karıştırarak hafif karamelize ettikten sonra küp küp doğranmış havuçları ekleyin, biraz daha kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinç̧leri ekleyip güzelce kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekleyip kapağı kapalı olarak önce yüksek ateşte fokurdamaya başladıktan sonra en kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
- Pişen pilavın üzerine önceden pişirdiğiniz enginar ve baklalar ile dereotu ekleyip bu şekilde pilavı demlenmeye bırakın. Ilık olarak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder