13 Temmuz 2020 Pazartesi

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kıyma
  • 1 klasik çay bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy yemeklik küp küp doğranmış kuru soğan
  • Yarım demet incecik doğranmış maydanoz
  • Pirinçi haşlamak için; 3-4 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 silme çay kaşığı tuz
Bulamak için;
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta yumurtalar büyükse 1 adet yeterli
Kızartmak için;
  • Bolca sıvı yağ

    Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle tavaya sıvı yağ ve doğranmış soğanı alıp birkaç dakika diriliğini kaybedinceye kadar kavurun.
    2. Üzerine kıymanın yarısını ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun .
    3. O arada pirinç ve suyu da ocağa alıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
    4. Kavrulmuş olduğunuz kıymanın üzerine ekleyip ılımasını bekleyin.
    5. Ilıyan kavrulmuş kıyma ve pirinç karışımını çiğ olan kıyma ile bir kapta birleştirin.
    6. Üzerine maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip güzelce birbirine özleşene kadar birkaç dakika yoğurun.
    7. Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verip önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızdırılmış bolca yağda her iki yüzünü güzelce kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder