Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kıyma
- 1 klasik çay bardağı pirinç
- 2 adet orta boy yemeklik küp küp doğranmış kuru soğan
- Yarım demet incecik doğranmış maydanoz
- Pirinçi haşlamak için; 3-4 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 silme çay kaşığı tuz
Bulamak için;
- 2 silme yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta yumurtalar büyükse 1 adet yeterli
Kızartmak için;
- Bolca sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavaya sıvı yağ ve doğranmış soğanı alıp birkaç dakika diriliğini kaybedinceye kadar kavurun.
- Üzerine kıymanın yarısını ekleyip rengi dönünceye kadar kavurun .
- O arada pirinç ve suyu da ocağa alıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
- Kavrulmuş olduğunuz kıymanın üzerine ekleyip ılımasını bekleyin.
- Ilıyan kavrulmuş kıyma ve pirinç karışımını çiğ olan kıyma ile bir kapta birleştirin.
- Üzerine maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip güzelce birbirine özleşene kadar birkaç dakika yoğurun.
- Yoğurma işlemi bitince ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğiniz şekli verip önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızdırılmış bolca yağda her iki yüzünü güzelce kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder