3 Temmuz 2020 Cuma

Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi

Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram sotelik doğranmış tavuk göğüs)
  • 10 tane kapya biber
  • 1 tane büyük soğan (küçük doğranmış)
  • 4 tane yeşil biber ( küçük doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi Yapılışı


  1. Kapta biberleri bir tepsiye yerleştirip uzunlamasına kesiyoruz( karnıyarık gibi).
  2. Fırına verip 200 derecede biberler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Fırından çıkardığımız biberleri muzun içindeki çekirdekleri kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
  4. Tavukları kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Sıvı yağ, soğan, yeşil biber, tuz, karabiber ekleyip biraz kavuruyoruz.
  6. Salçayı ekleyip, birkaç kez karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz.
  7. Daha sonra soya sosu ve sarımsakları ilave edip 5 dakika pişiriyoruz.
  8. Pişen tavuk sotemizi, kapya biberlerin içerisine eşit bir şekilde dolduruyoruz.
  9. Bir yemek kaşığı salçayı bir su bardagı su ile açıp, tepsiye döküyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. (ben yarım saat pişirdim) fırından çıkmasına 5 dakika kala kapya biberlerin üzerine kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder