Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi
Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram sotelik doğranmış tavuk göğüs)
- 10 tane kapya biber
- 1 tane büyük soğan (küçük doğranmış)
- 4 tane yeşil biber ( küçük doğranmış)
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz
- Yarım çay bardağı su
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Kapya Biberle Tavuk Soteli Enfes Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Kapta biberleri bir tepsiye yerleştirip uzunlamasına kesiyoruz( karnıyarık gibi).
- Fırına verip 200 derecede biberler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız biberleri muzun içindeki çekirdekleri kaşık yardımıyla çıkarıyoruz.
- Tavukları kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Sıvı yağ, soğan, yeşil biber, tuz, karabiber ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip, birkaç kez karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz.
- Daha sonra soya sosu ve sarımsakları ilave edip 5 dakika pişiriyoruz.
- Pişen tavuk sotemizi, kapya biberlerin içerisine eşit bir şekilde dolduruyoruz.
- Bir yemek kaşığı salçayı bir su bardagı su ile açıp, tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz. (ben yarım saat pişirdim) fırından çıkmasına 5 dakika kala kapya biberlerin üzerine kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder