Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
(4-5 kişilik)
(Su bardağımın ölçüsü 200 ml)
- 2-3 adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 dal yeşil soğan
- 200 gr mantar
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
- Tuz
- 1 su bardağı krema (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Kremalı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavuk göğsünü doğrayıp tavada kendi suyunu salana kadar pişirin.
- Yağı ekleyip biraz kavurun.
- Soğanı & sarımsağı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyip devam kavurun.
- Yeşil soğanları küçük küçük doğrayıp ekleyin.
- Mantarları da doğrayıp ilave ettikten sonra biraz daha kavurun. Baharatları ekleyin.
- Nişasta ve sütü karıştırıp krema ile tavaya aktarın.
- Kısık ateşte kapağı açık olarak 5 dk kaynamaya bırakın. Sosu koyulaşacak. Pilav yada makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!!!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder