5 Temmuz 2020 Pazar

Kremalı Tavuk Sote Tarifi

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

(4-5 kişilik)
(Su bardağımın ölçüsü 200 ml)
  • 2-3 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal yeşil soğan
  • 200 gr mantar
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) silme tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
  • Tuz
  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Kremalı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce tavuk göğsünü doğrayıp tavada kendi suyunu salana kadar pişirin.
  2. Yağı ekleyip biraz kavurun.
  3. Soğanı & sarımsağı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyip devam kavurun.
  4. Yeşil soğanları küçük küçük doğrayıp ekleyin.
  5. Mantarları da doğrayıp ilave ettikten sonra biraz daha kavurun. Baharatları ekleyin.
  6. Nişasta ve sütü karıştırıp krema ile tavaya aktarın.
  7. Kısık ateşte kapağı açık olarak 5 dk kaynamaya bırakın. Sosu koyulaşacak. Pilav yada makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!!!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder