16 Temmuz 2020 Perşembe

Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi

Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 6 su bardağı un
İç harç:
  • Zeytin
  • Peynir ( sade de yapabilirsiniz)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi Yapılışı


  1. Su, şeker ve maya eriyene kadar karıştırılır. Diğer malzemeler eklenip unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde edilip 2-3 katı büyüklüğe gelene kadar mayalandırılır.
  2. Ortalama 25 beze olmaktadır. Yuvarlak bezeler açılıp iç harç koyulup kapatılır. Tüm bezelere aynı işlem yapılır.
  3. Yağlanmış tepsiye dizilip yarım saat mayalanması beklenip yumurta sarısı sürülür. 180 derecede 25-30 dakika kontrollü pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder