Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 6 su bardağı un
İç harç:
- Zeytin
- Peynir ( sade de yapabilirsiniz)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Margarinsiz Daha Yumuşak Poğaça Yok, Tazeliğini Uzun Süre Koruyor Tarifi Yapılışı
- Su, şeker ve maya eriyene kadar karıştırılır. Diğer malzemeler eklenip unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak hamur elde edilip 2-3 katı büyüklüğe gelene kadar mayalandırılır.
- Ortalama 25 beze olmaktadır. Yuvarlak bezeler açılıp iç harç koyulup kapatılır. Tüm bezelere aynı işlem yapılır.
- Yağlanmış tepsiye dizilip yarım saat mayalanması beklenip yumurta sarısı sürülür. 180 derecede 25-30 dakika kontrollü pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder