21 Temmuz 2020 Salı

Mıhlama Tarifi

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Mıhlama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kaşar peyniri küp şeklinde doğrayın.
  2. Ardından tavaya tereyağını alıp eritin.
  3. Sonra mısır ununu ekleyin ve 3 dakika kavurun .
  4. Ardından 1 su bardağı suyu ekleyin ve 2 dakika daha kavurun .
  5. Sonra kaşar peyniri ekleyin ve bir bardak daha su ekleyin .
  6. Kısık ateşte kaşarlar eriyene kadar kavurun melhem kıvamında olunca altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder