Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 5 silme yemek kaşığı un
- 8 silme yemek kaşığı şeker
- 1 litre sut
- 1 paket vanilya
Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Tencerede tereyağını eritelim.
- Unu ekleyin ve 2 dakika kavuralım.
- Yavaş yavaş ve çırpma teliyle karıştırarak sütü ekleyelim.
- Şekeri de ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştıralım.
- Baloncuklar çıkmaya başlayınca ocaktan alalım.
- Ve vanilya ekleyin.
- Ilıyana dek mikserle orta hızda çırpalım.
- Kıvamı için önemli. Kaselere döküp dolapta soğutun.
NOT; Unu koyarken kakao ekleyebilirsiniz. Ateşten aldıktan sonra parça çikolata ekleyebilirsiniz. Damla sakızlı vanilya ekleyebilirsiniz. Sade yapıp tarçın koyabilirsiniz üstüne. Sade yapıp çikolata sos dökebilirsiniz üstüne.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder