16 Temmuz 2020 Perşembe

Muhallebi Tarifi

Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 5 silme yemek kaşığı un
  • 8 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 litre sut
  • 1 paket vanilya

Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede tereyağını eritelim.
  2. Unu ekleyin ve 2 dakika kavuralım.
  3. Yavaş yavaş ve çırpma teliyle karıştırarak sütü ekleyelim.
  4. Şekeri de ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştıralım.
  5. Baloncuklar çıkmaya başlayınca ocaktan alalım.
  6. Ve vanilya ekleyin.
  7. Ilıyana dek mikserle orta hızda çırpalım.
  8. Kıvamı için önemli. Kaselere döküp dolapta soğutun.
NOT; Unu koyarken kakao ekleyebilirsiniz. Ateşten aldıktan sonra parça çikolata ekleyebilirsiniz. Damla sakızlı vanilya ekleyebilirsiniz. Sade yapıp tarçın koyabilirsiniz üstüne. Sade yapıp çikolata sos dökebilirsiniz üstüne.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder