Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek harcı için:
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su veya bitkisel süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu veya karbonat
- 1 paket şekerli vanilya veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya
Sosu için:
- 1 orta boy çay bardağı yaban mersini(boyuta göre değişebilir)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1-2 damla limon
- Çok az su
Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi Yapılışı
- Tüm sıvı malzemeler karıştırılır.
- Şeker eklenip mikserle çırpılır.
- Diğer katı malzemeler eklenip bir süre daha çırpılır.
- Yağlanıp biraz unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Harcın üzerine hazırlanan sos dökülür ve bir kürdan yardımı ile karıştırılır.
- Sosu için ; Yaban mersinleri yıkanıp tencere eklenir içerisine diğer malzemeler eklenip iyice yaban mersinleri kendilerini salana kadar orta ateşte pişirilir.
- Pişmesi önceden ısıtılmış fırınımda 180 derecede 20 dakika sürdü ancak fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kürdan ile kontrol edilmesi önerilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder