16 Temmuz 2020 Perşembe

Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi

Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı için:
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su veya bitkisel süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat
  • 1 paket şekerli vanilya veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya
Sosu için:
  • 1 orta boy çay bardağı yaban mersini(boyuta göre değişebilir)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1-2 damla limon
  • Çok az su

Yaban Mersinli Limonlu Vegan Kek Tarifi Yapılışı


  1. Tüm sıvı malzemeler karıştırılır.
  2. Şeker eklenip mikserle çırpılır.
  3. Diğer katı malzemeler eklenip bir süre daha çırpılır.
  4. Yağlanıp biraz unlanmış kek kalıbına dökülür.
  5. Harcın üzerine hazırlanan sos dökülür ve bir kürdan yardımı ile karıştırılır.
  6. Sosu için ; Yaban mersinleri yıkanıp tencere eklenir içerisine diğer malzemeler eklenip iyice yaban mersinleri kendilerini salana kadar orta ateşte pişirilir.
  7. Pişmesi önceden ısıtılmış fırınımda 180 derecede 20 dakika sürdü ancak fırından fırına değişiklik gösterebilir. Kürdan ile kontrol edilmesi önerilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder