17 Temmuz 2020 Cuma

Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi

Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardagi pirinç
  • 1.5 su bardagi su
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nisasta
Süslemek için:
  • Antepfistigi

Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi yıkıyoruz ardından derin bi tencere pirincimizi ve suyumuzu koyuyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. ( suyu iyice çekilene kadar ).
  2. Pirincimize sütü, şekeri ve vanilyayı da ilave edip kaynamasını bekliyoruz.
  3. Küçük derin bi tabağa nişastayı koyup içine biraz su koyup karıştırıyoruz.(nişastanın içinde iyice eridiğine emin oluyoruz).
  4. Kaynayan sütlacımıza nişasta karışımını döküp 10 dk daha kaynatıp kıvamını almasını sağlıyoruz.
    ( ara ara karıştırmayı unutmayın )
  5. Hazır olan sütlacı güveç tabaklarına dolduruyoruz.
  6. Fırına atmadan önce tepsiye şu koyuyoruz güveç tabaklarının yarısına gelecek şekilde ve üstü kızarana kadar fırında kızartıyoruz.
  7. Fırından çıkan şutlaçlar soğumaya bırakıyoruz.İkram etmeden önce antepfıstığı veya fındıkla süslüyoruz herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder