Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardagi pirinç
- 1.5 su bardagi su
- 1 litre süt
- 2 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nisasta
Süslemek için:
- Antepfistigi
Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi yıkıyoruz ardından derin bi tencere pirincimizi ve suyumuzu koyuyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. ( suyu iyice çekilene kadar ).
- Pirincimize sütü, şekeri ve vanilyayı da ilave edip kaynamasını bekliyoruz.
- Küçük derin bi tabağa nişastayı koyup içine biraz su koyup karıştırıyoruz.(nişastanın içinde iyice eridiğine emin oluyoruz).
- Kaynayan sütlacımıza nişasta karışımını döküp 10 dk daha kaynatıp kıvamını almasını sağlıyoruz.
( ara ara karıştırmayı unutmayın ) - Hazır olan sütlacı güveç tabaklarına dolduruyoruz.
- Fırına atmadan önce tepsiye şu koyuyoruz güveç tabaklarının yarısına gelecek şekilde ve üstü kızarana kadar fırında kızartıyoruz.
- Fırından çıkan şutlaçlar soğumaya bırakıyoruz.İkram etmeden önce antepfıstığı veya fındıkla süslüyoruz herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder