17 Temmuz 2020 Cuma

Patlıcanlı Börek Tarifi

Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 şişe maden suyu
İçi için;
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yağ
  • Tuz, pulbiber, karabiber
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kalan maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • Çörekotu

Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanı küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim. Ben yaklaşık 1 saat beklettim.
  2. Soğanı yağda kavuralım. Yeşil ve kapya biberi minik doğrayarak ekleyelim. 5 dakika kavuralım.
  3. Salça ve domatesi ekleyelim. Pulbiber ve karabiberi ekleyelim. Patlıcanları süzdürüp ekleyelim. Tuzunu ekleyelim. 15 dakika yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Yufkanın bir tanesini alalım kenarlarından içe katlayalım.
  5. Sodayı kaşık yardımıyla serpelim fırça ile her yerine sürelim.
  6. İç harcımızı bir kenara koyup rulo şeklinde saralım. Ruloyu 4 e keselim.
  7. Tepsiye dizelim.
  8. Üzeri için yağ, yumurta, tozbiber ve kalan maden suyunu karıştıralım.
  9. Böreklerimizin üzerine sürelim. Arzuya göre çörekotu atabilirsiniz.
  10. 200 derece fırında 50 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırın ayarınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸🌼🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder