Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
İçi için;
- 3 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yağ
- Tuz, pulbiber, karabiber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kalan maden suyu
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- Çörekotu
Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı
- Patlıcanı küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim. Ben yaklaşık 1 saat beklettim.
- Soğanı yağda kavuralım. Yeşil ve kapya biberi minik doğrayarak ekleyelim. 5 dakika kavuralım.
- Salça ve domatesi ekleyelim. Pulbiber ve karabiberi ekleyelim. Patlıcanları süzdürüp ekleyelim. Tuzunu ekleyelim. 15 dakika yumuşayana kadar pişirelim.
- Yufkanın bir tanesini alalım kenarlarından içe katlayalım.
- Sodayı kaşık yardımıyla serpelim fırça ile her yerine sürelim.
- İç harcımızı bir kenara koyup rulo şeklinde saralım. Ruloyu 4 e keselim.
- Tepsiye dizelim.
- Üzeri için yağ, yumurta, tozbiber ve kalan maden suyunu karıştıralım.
- Böreklerimizin üzerine sürelim. Arzuya göre çörekotu atabilirsiniz.
- 200 derece fırında 50 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. Fırın ayarınıza göre de ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸🌼🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder