Kiraz Pestili Tarifi
Kiraz Pestili Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kiraz
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı nişasta
Kiraz Pestili Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kiraz ayıklanır sap ve yapraklarından ayıklanır ve yıkanır.
- Çekirdekleriyle birlikte 1 çay bardağı su ile iyice haşlanır.
- Ezilme kıvamına gelince altı kapatılır.
- Süzgeçten veya elekten ezilerek geçirilir postası ve suyu bir tencereye alınır. Nişasta ve toz şeker eklenerek karıştırılır. Püre kıvamını alınca ocağın altı kapatılır.
- Bir tepsiye yağlı kağıt serilip hindistan cevizi serpilir ve püre üzerine dökülür.
- Pestil 3-4 gün bekletilir.
- Makasla istenilen büyüklükte pestil kesilir ve rulo şeklinde katlanır. Kiraz pestilimiz hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder