17 Temmuz 2020 Cuma

Kiraz Pestili Tarifi

Kiraz Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kiraz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta

Kiraz Pestili Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kiraz ayıklanır sap ve yapraklarından ayıklanır ve yıkanır.
  2. Çekirdekleriyle birlikte 1 çay bardağı su ile iyice haşlanır.
  3. Ezilme kıvamına gelince altı kapatılır.
  4. Süzgeçten veya elekten ezilerek geçirilir postası ve suyu bir tencereye alınır. Nişasta ve toz şeker eklenerek karıştırılır. Püre kıvamını alınca ocağın altı kapatılır.
  5. Bir tepsiye yağlı kağıt serilip hindistan cevizi serpilir ve püre üzerine dökülür.
  6. Pestil 3-4 gün bekletilir.
  7. Makasla istenilen büyüklükte pestil kesilir ve rulo şeklinde katlanır. Kiraz pestilimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder