17 Temmuz 2020 Cuma

Portakal Reçeli Tarifi

Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet portakal
  • 2.5 şu bardağı şeker
  • 1 çay ucuyla kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Portakal Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Portakallı soyalım acı olmasın diye beyaz kısımlarını da soyabildiğimiz kadar soyalım.
  2. Biraz iri olacak şekilde keselim ve tencereye alalım.
  3. Üzerine şekeri ekleyip kapağı kapalı olarak bir gece dolapta bekletelim.
  4. Kaynayınca kısık ateşte yavaşça karıştırarak 25 dk kaynatalım.
  5. Limon suyunu ve tereyağını ekleyip 5 dk daha kıvam alana kadar kaynatalım (soğudukça koyulaşıyor).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder