14 Temmuz 2020 Salı

Schnitzel Tarifi

Schnitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 2-3 su bardağı un
  • 3 su bardağı galeta unu
  • 4 yumurta
  • 1-2 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu ( et suyu da olur )
  • Çıtır ekmek taneleri ( isteğe göre)

    Schnitzel Tarifi Yapılışı

    1. Tavuk göğsünü izle uzun şekilde kesiyoruz, streçfilme sarıp üzerine sert bir aparatla vurarak inceltebilirsiniz.
    2. Unu, galeta ununu ayrı kaplara alıyoruz, yumurtayı da ayrı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
    3. Etlerin üzerine tuz gezdiriyoruz.
    4. Önce una, sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bandırarak kızartıyoruz,.
    5. Sosu için tencereye tereyağını alıyoruz eritiyoruz.
    6. Salçayı koyup karıştırıyoruz üzerine süt ve krema ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
    7. En son tavuk suyunu koyup 3-4 dk kadar pişiyoruz.
    8. Tuzunu karabiberini ekleyip kapatıyoruz, tavukları isterseniz mevsim salatasının üzerine koyup üzerine sosumuzu ilave ediyoruz, çıtır ekmek parçaları ekleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun hepimize 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder