Schnitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram tavuk göğsü
- 2-3 su bardağı un
- 3 su bardağı galeta unu
- 4 yumurta
- 1-2 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krema
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı tavuk suyu ( et suyu da olur )
- Çıtır ekmek taneleri ( isteğe göre)
Schnitzel Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü izle uzun şekilde kesiyoruz, streçfilme sarıp üzerine sert bir aparatla vurarak inceltebilirsiniz.
- Unu, galeta ununu ayrı kaplara alıyoruz, yumurtayı da ayrı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Etlerin üzerine tuz gezdiriyoruz.
- Önce una, sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bandırarak kızartıyoruz,.
- Sosu için tencereye tereyağını alıyoruz eritiyoruz.
- Salçayı koyup karıştırıyoruz üzerine süt ve krema ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- En son tavuk suyunu koyup 3-4 dk kadar pişiyoruz.
- Tuzunu karabiberini ekleyip kapatıyoruz, tavukları isterseniz mevsim salatasının üzerine koyup üzerine sosumuzu ilave ediyoruz, çıtır ekmek parçaları ekleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun hepimize 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder