11 Temmuz 2020 Cumartesi

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Oda ısısında 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 kaşık bal
  • Yarım çay bardağı su

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve pudra şekeri çırpılır.
  2. Sıvı yağ ve margarin eklenir ve çırpılır.
  3. Tarçın nişasta ilave edilir bi karıştırılır.
  4. En son unu eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Buzdolabında yarım saat dinlenen hamuru yağlı kağıdın arasında merdane ile açıyoruz .
  6. İstediğimiz kalıpla şekil verip 180 derecelik fırında 25 dk pişiriyoruz.
  7. Pişip soğuyan kurabiyemizi hamuru şekillendirdiğimiz kalıplarla şekillendiriyoruz.
  8. Balı su ile açıp şekillendirdiğimiz şeker hamurunun arka tarafına elimizle sürüp kurabiyemizin üzerine koyuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder