Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Oda ısısında 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 kaşık bal
- Yarım çay bardağı su
Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve pudra şekeri çırpılır.
- Sıvı yağ ve margarin eklenir ve çırpılır.
- Tarçın nişasta ilave edilir bi karıştırılır.
- En son unu eklenir ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Buzdolabında yarım saat dinlenen hamuru yağlı kağıdın arasında merdane ile açıyoruz .
- İstediğimiz kalıpla şekil verip 180 derecelik fırında 25 dk pişiriyoruz.
- Pişip soğuyan kurabiyemizi hamuru şekillendirdiğimiz kalıplarla şekillendiriyoruz.
- Balı su ile açıp şekillendirdiğimiz şeker hamurunun arka tarafına elimizle sürüp kurabiyemizin üzerine koyuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder