11 Temmuz 2020 Cumartesi

Karaköy Poğaçası Tarifi

Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin(250g)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya (12 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 5-5.5 su bardağı un
İçine:
  • Peynir veya kaşar
  • Maydanoz (isteğe bağlı)

Karaköy Poğaçası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ılık sütü ,şekeri ve mayayı bir yoğurma kabına alın ve karıştırın, eriyene kadar devam edin.
  2. Bunu 5 dk bekletin zamanınız varsa mayanın aktifleşmesi için yani bu bekleme.
  3. Evet un hariç diğer malzemeleri de ekleyip umuda yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve iyice yoğurun.
  4. Yumuşacık bir hamur elde edin.
  5. Üzerini kapatıp bir yarım saat kadar bekletin mayalansın.
  6. Daha sonra mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde hafif açarak içine peynir koyup kapatın ve şekil vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerine ayırmış olduğunuz yumurtanın sarısını sürüp isteğe göre susam da ekleyip 200 derecede ki fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. 🥰 deneyenlere şimdiden afiyet olsun o zaman ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder