Süt Mısır Tarifi
Süt Mısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet süt mısır
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Üzerini geçecek kadar su
Süt Mısır Tarifi Yapılışı
- Öncelikle mısırlarımızı kabuğundan soyup ipliklerini iyice temizliyoruz.
- Güzelce yıkayıp suyunun süzülmesi için biraz bekliyoruz.
- Bu arada ben mısırı düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediyorum. Hem daha sağlıklı hem daha pratik oluyor.
- Suyu süzülen mısırlarımızı düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz.
- Daha sonra 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip tenceremizi kapatıyoruz.
- Düdüklü tencerenizin modeline bağlı olarak pişirme metodu değişebilir.
- Önce orta ateşte buhar modunda kaynayana kadar pişiriyoruz buhar çıkmaya başlayıp kaynayınca ocağın altını kısıp hatta mümkünse küçük göze alıyoruz.
- Düdüklü tencerenin 3 numaralı modunda kısık ateşte en az 30 dakika pişiriyoruz.
- 30 dakikanın sonunda ocağı kapatıp en az yarım saat 40 dakika soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduğundan emin olunca düdüklü tenceremizin kapağını açıp mısırlarınızı sıcak olarak servis yapabilirsiniz🌽.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder