15 Temmuz 2020 Çarşamba

Süt Mısır Tarifi

Süt Mısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet süt mısır
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Üzerini geçecek kadar su

Süt Mısır Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle mısırlarımızı kabuğundan soyup ipliklerini iyice temizliyoruz.
  2. Güzelce yıkayıp suyunun süzülmesi için biraz bekliyoruz.
  3. Bu arada ben mısırı düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediyorum. Hem daha sağlıklı hem daha pratik oluyor.
  4. Suyu süzülen mısırlarımızı düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz.
  5. Daha sonra 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyip tenceremizi kapatıyoruz.
  6. Düdüklü tencerenizin modeline bağlı olarak pişirme metodu değişebilir.
  7. Önce orta ateşte buhar modunda kaynayana kadar pişiriyoruz buhar çıkmaya başlayıp kaynayınca ocağın altını kısıp hatta mümkünse küçük göze alıyoruz.
  8. Düdüklü tencerenin 3 numaralı modunda kısık ateşte en az 30 dakika pişiriyoruz.
  9. 30 dakikanın sonunda ocağı kapatıp en az yarım saat 40 dakika soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuduğundan emin olunca düdüklü tenceremizin kapağını açıp mısırlarınızı sıcak olarak servis yapabilirsiniz🌽.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder