Pamuk Poğaça Tarifi
Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne)
- 6 -7 su bardağı un
Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Ilık su ve sütün içinde şeker ve maya eritilir.
- Yumurta beyazı, un ve tuz eklenip iyice yoğurulur.
- Hamur 5-6 dk yoğurulduktan sonra mayalanmaya bırakılır.
- Hamur yoğururken unu yavaş-yavaş eklemeye bir müddet yoğurduktan sonra ihtiyaç durumunda un eklemeye dikkat edelim.
- Un yoğruldukça hamurla özleşir.
- İlk etapta un hemen açılmayacağı için unu birden eklersek hamurumuz sert olur.
- Bütün hamurlarda buna dikkat etmek lazım.
- Kulak memesi yumuşaklığında 🤔 bir hamur olacak.
- Hamurumuzun üstünü kapatıp 30 -40 dk mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp yavaş hareketlerle havasını alalım.
- İstediğimiz harcı kullanıp istediğimiz şekli verelim.
- Tepside tekrar mayalanmasını bekleyelim.
- Yumurta sarısı sürüp 170-180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder