15 Temmuz 2020 Çarşamba

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( beyazı içine, sarısı üstüne)
  • 6 -7 su bardağı un

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ilık su ve sütün içinde şeker ve maya eritilir.
  2. Yumurta beyazı, un ve tuz eklenip iyice yoğurulur.
  3. Hamur 5-6 dk yoğurulduktan sonra mayalanmaya bırakılır.
  4. Hamur yoğururken unu yavaş-yavaş eklemeye bir müddet yoğurduktan sonra ihtiyaç durumunda un eklemeye dikkat edelim.
  5. Un yoğruldukça hamurla özleşir.
  6. İlk etapta un hemen açılmayacağı için unu birden eklersek hamurumuz sert olur.
  7. Bütün hamurlarda buna dikkat etmek lazım.
  8. Kulak memesi yumuşaklığında 🤔 bir hamur olacak.
  9. Hamurumuzun üstünü kapatıp 30 -40 dk mayalanmasını bekleyelim.
  10. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp yavaş hareketlerle havasını alalım.
  11. İstediğimiz harcı kullanıp istediğimiz şekli verelim.
  12. Tepside tekrar mayalanmasını bekleyelim.
  13. Yumurta sarısı sürüp 170-180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder