Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 3 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 350 ml süt
- Yaklaşık 2 bardak kadar un/ 200 gr
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk budu
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz veya pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 konserve garnitür
- Tuz
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım bardaktan biraz fazla un
- Tuz
- 1 litre süt
- 2-3 avuç kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
- 200-300 gr kaşar peyniri rendesi
Kullandığım bardak 170 ml
Tavuklu Krep Sarma Tarifi Yapılışı
- Krep hamuru için yumurtalar ve tuz karıştırma kabına alınır. İyice çırpılır.
- Bir taraftan sütü ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.
- Unu iki-üç seferde eklenir ve ara vermeden çırpılır. En son kabartma tozu eklenir ve bir kez daha çırpılırak işleme son verilir.
- İç harcı için tavaya yağ ve tavuk eti alınarak sotelenir. Salça ve baharatlar ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Garnitür eklenir ve tuzu atılarak ocaktan alınır.
- Ardından krepler tek tek yağsız teflon tavada arkalı-önlü pişirilir.
- Beşamel sos için ise; yağlar ve un tencereye alınır. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve tuzu ilave edilir. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır ve kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır.
- En son pişen krepler tek tek tezgaha serilir. Ortalarına tavuklu iç harç yerleştirilir. Üzerine beşamel sos yayılır. Kenarlardan kapatılarak sarılır. Borcama sırayla dizilip üzerlerine kalan beşamel sos sürülür. Kaşar peyniri serpilir.
- Isıtılmış 175 dereceli alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder