16 Temmuz 2020 Perşembe

Tavuklu Krep Sarma Tarifi

Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 350 ml süt
  • Yaklaşık 2 bardak kadar un/ 200 gr
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk budu
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz veya pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 konserve garnitür
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım bardaktan biraz fazla un
  • Tuz
  • 1 litre süt
  • 2-3 avuç kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
  • 200-300 gr kaşar peyniri rendesi
Kullandığım bardak 170 ml

Tavuklu Krep Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Krep hamuru için yumurtalar ve tuz karıştırma kabına alınır. İyice çırpılır.
  2. Bir taraftan sütü ilave edilip, karıştırmaya devam edilir.
  3. Unu iki-üç seferde eklenir ve ara vermeden çırpılır. En son kabartma tozu eklenir ve bir kez daha çırpılırak işleme son verilir.
  4. İç harcı için tavaya yağ ve tavuk eti alınarak sotelenir. Salça ve baharatlar ilave edilerek soteleme işlemine devam edilir. Garnitür eklenir ve tuzu atılarak ocaktan alınır.
  5. Ardından krepler tek tek yağsız teflon tavada arkalı-önlü pişirilir.
  6. Beşamel sos için ise; yağlar ve un tencereye alınır. Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve tuzu ilave edilir. Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocağın altı kapatılır ve kaşar peyniri de eklenerek karıştırılır.
  7. En son pişen krepler tek tek tezgaha serilir. Ortalarına tavuklu iç harç yerleştirilir. Üzerine beşamel sos yayılır. Kenarlardan kapatılarak sarılır. Borcama sırayla dizilip üzerlerine kalan beşamel sos sürülür. Kaşar peyniri serpilir.
  8. Isıtılmış 175 dereceli alt/üst ayar fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  9. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder