Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı et ya da tavuk suyu (yoğurdu ezmek için)
- 5 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Pulbiber, nane ya da salça
- Karabiber
Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tencereye yoğurdu, yumurtayı, unu, 1 su bardağı et suyunu alın.
- Yoğurdu eze eze karıştırın.
- Pirinç, nane ve kalan etsuyunu ilave edip ocağa alın.
- Kesilmemesi için aynı yöne sürekli karıştırın.
- 10 dakika kadar sonra kaynamaya başlayınca ocağı kısık konuma getirin.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kadar daha pişirin.
- Tereyağını karartmadan eritin.
- İçine nane ve pulbiber atıp karıştırın ocaktan alın yada yine tereyağına 1 çay kaşığı salça ilave edip salçayı karıştırın.
- Her yerine yayın ocaktan alın.
- Çorbayı servis tabağına alın üzerine sosundan gezdirin.
- En son karabiber serpiştirip servis yapın. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder