16 Temmuz 2020 Perşembe

Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi

Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı et ya da tavuk suyu (yoğurdu ezmek için)
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz
Üzerine;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pulbiber, nane ya da salça
  • Karabiber

Toyga (Yoğurt) Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yoğurdu, yumurtayı, unu, 1 su bardağı et suyunu alın.
  2. Yoğurdu eze eze karıştırın.
  3. Pirinç, nane ve kalan etsuyunu ilave edip ocağa alın.
  4. Kesilmemesi için aynı yöne sürekli karıştırın.
  5. 10 dakika kadar sonra kaynamaya başlayınca ocağı kısık konuma getirin.
  6. Pirinçler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika kadar daha pişirin.
  7. Tereyağını karartmadan eritin.
  8. İçine nane ve pulbiber atıp karıştırın ocaktan alın yada yine tereyağına 1 çay kaşığı salça ilave edip salçayı karıştırın.
  9. Her yerine yayın ocaktan alın.
  10. Çorbayı servis tabağına alın üzerine sosundan gezdirin.
  11. En son karabiber serpiştirip servis yapın. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder