Tepsi Türlüsü Tarifi
Tepsi Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana kuşbaşı yada tavuk bonfile
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 2 adet büyük boy patates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Tepsi Türlüsü Tarifi Yapılışı
- Dana kuşbaşımızı tavaya alıp suyunu salıp çektiriyoruz.
- Daha sonra üstüne basıncaya kadar sıcak şu koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
- Etler yumuşayınca yağı ekleyip soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip soteliyoruz.
- En son salça ve baharatı tuzu ekleyip kavurup atını kapatıyoruz.
- Diğer yandan sebzeleri yemeklik küp küp doğrayıp hafif tuzluyoruz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip sebzeleri üzerine koyuyoruz.
- Sotelediğimiz etleri de ekleyip harmanlıyoruz sebzeleri.
- Daha sonra üzerine yağlı kağıt serip 200 dereceye ayarladığımız fırında sebzeler kızarana kadar pişiriyoruz. Hiç su katmadan pişecek.
- Sonlara doğru yağlı kağıdı kaldırıp üstünün iyi kızarmasını sağlayabiliriz.
Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder