19 Temmuz 2020 Pazar

Tepsi Türlüsü Tarifi

Tepsi Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo dana kuşbaşı yada tavuk bonfile
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

    Tepsi Türlüsü Tarifi Yapılışı

    1. Dana kuşbaşımızı tavaya alıp suyunu salıp çektiriyoruz.
    2. Daha sonra üstüne basıncaya kadar sıcak şu koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
    3. Etler yumuşayınca yağı ekleyip soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip soteliyoruz.
    4. En son salça ve baharatı tuzu ekleyip kavurup atını kapatıyoruz.
    5. Diğer yandan sebzeleri yemeklik küp küp doğrayıp hafif tuzluyoruz.
    6. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip sebzeleri üzerine koyuyoruz.
    7. Sotelediğimiz etleri de ekleyip harmanlıyoruz sebzeleri.
    8. Daha sonra üzerine yağlı kağıt serip 200 dereceye ayarladığımız fırında sebzeler kızarana kadar pişiriyoruz. Hiç su katmadan pişecek.
    9. Sonlara doğru yağlı kağıdı kaldırıp üstünün iyi kızarmasını sağlayabiliriz.
      Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder