10 Temmuz 2020 Cuma

Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Kek için ;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un.
  • 1 yemek kaşığı nişasta.
  • 1 su bardağı toz şeker.
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket 200 gram labne peynir
Kekimizi ıslatmak için;
  • 1 yemek kaşığı gıranül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı ılık süt

Tiramisu Tarifi Yapılışı


  1.  Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılıp köpük kıvamına getirilir.
  2.  Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenip iyice birbirleriyle özleştirene kadar çırpılır.
  4. Kek kalıbına dökülür 160 derece 45 dakia kadar kontrollü pişirilir.
  5. Krema için süt, yumurta, un, nişasta, şeker tencereye alınıp muhallebi kıvamına kadar gelene kadar pişirilir ve ocak kapatılıp soğuması beklenir.
  6.  Soğuyan kremaya vanilya ve labne peynir eklenip mikser ile yüksek devirde çırpılır.
  7. Keki ıslatmak için ılık süt, şeker ve kahve karıştırılır.
  8. Pişen kek soğuduktan sonra 3 kat olacak şekilde kesilir.
  9. 1 kek ıslatılıp üzerine krema sürülüp 2. Kat üzerine koyulup tekrar ıslatılıp krema sürülür.
  10. 3 kat üzerine koyulup ıslatılır ve krema sürülüp üzerine kakao serpilip dolapta 2-3 saat bekletilip dilimlenir.
Kolay gelsin. Afiyet olsun :.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder