Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
Kek için ;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı un.
- 1 yemek kaşığı nişasta.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1 paket vanilya
- 1 paket 200 gram labne peynir
Kekimizi ıslatmak için;
- 1 yemek kaşığı gıranül kahve
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı ılık süt
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılıp köpük kıvamına getirilir.
- Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenip iyice birbirleriyle özleştirene kadar çırpılır.
- Kek kalıbına dökülür 160 derece 45 dakia kadar kontrollü pişirilir.
- Krema için süt, yumurta, un, nişasta, şeker tencereye alınıp muhallebi kıvamına kadar gelene kadar pişirilir ve ocak kapatılıp soğuması beklenir.
- Soğuyan kremaya vanilya ve labne peynir eklenip mikser ile yüksek devirde çırpılır.
- Keki ıslatmak için ılık süt, şeker ve kahve karıştırılır.
- Pişen kek soğuduktan sonra 3 kat olacak şekilde kesilir.
- 1 kek ıslatılıp üzerine krema sürülüp 2. Kat üzerine koyulup tekrar ıslatılıp krema sürülür.
- 3 kat üzerine koyulup ıslatılır ve krema sürülüp üzerine kakao serpilip dolapta 2-3 saat bekletilip dilimlenir.
Kolay gelsin. Afiyet olsun :.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder