15 Temmuz 2020 Çarşamba

Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo vişne
  • Üzerini örtecek kadar toz şeker
  • Limon tuzu

Vişne Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Vişnelerimizi güzelce temizleyip yıkıyoruz isterseniz çekirdeklerini çıkarın isterseniz çıkarmayın ben çıkarmadım 🙃
  2. 1 litre suyu kaynatın ve vişneleri süzgeçli bir kaba koyun üzerine kaynattığınız sıcak suyu gezdirin bu işlem vişnelerimizin rengini açması reçelimizin koyu degilde kırmızı pembemsi olması için👍🏻
  3. Süzüldükten sonra tencereyi alalım bir sıra vişnelerimizi dizip üzerini örtecek kadar şeker koydum .
  4. Tekrar üzerine vişneler koyup şekerle heryerini kapatacak şeker ekleyip her yerine yaydım, böyle böyle vişnelerin heryeri şekerlendi ✌🏻
  5. Bir gece sabaha kadar tezgahta bekletiyoruz.
  6. Kendi suyunu salmış vişneleri ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar bekliyoruz ara ara tahta kaşıkla karıştırın lütfen.
  7. Kaynayan vişnelerin altını biraz kısalım ve kıvam alana kadar bekleyim.
  8. Limon tuzunu ocağın altını kapatmadan önce atıp 2 dk karıştırıyoruz.
  9. Olup olmadığını anlamak için küçük beyaz bir kaseyi buzluğa koyun vişnelerinizin piştiğini düşündüğünüzde kaseyi buzluktan alın ve içine 4 – 5 damla reçelden damlatın ve 1 dk bekletip kıvamına bakabilirsiniz .
  10. Eğer olduysa reçelin altını kısıp temiz ve kuru kavanozlara sıcak sıcak koyun ağızlarını sıkıca kapatın ve ters çevirin 1 gece sabaha kadar bekletin ve ertesi gün hava alıp almadığını tuttuğunu görebilirsiniz 👍🏻.
Şimdiden afiyet olsun 😇😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder