Vişne Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo vişne
- Üzerini örtecek kadar toz şeker
- Limon tuzu
Vişne Reçeli Tarifi Yapılışı
- Vişnelerimizi güzelce temizleyip yıkıyoruz isterseniz çekirdeklerini çıkarın isterseniz çıkarmayın ben çıkarmadım 🙃
- 1 litre suyu kaynatın ve vişneleri süzgeçli bir kaba koyun üzerine kaynattığınız sıcak suyu gezdirin bu işlem vişnelerimizin rengini açması reçelimizin koyu degilde kırmızı pembemsi olması için👍🏻
- Süzüldükten sonra tencereyi alalım bir sıra vişnelerimizi dizip üzerini örtecek kadar şeker koydum .
- Tekrar üzerine vişneler koyup şekerle heryerini kapatacak şeker ekleyip her yerine yaydım, böyle böyle vişnelerin heryeri şekerlendi ✌🏻
- Bir gece sabaha kadar tezgahta bekletiyoruz.
- Kendi suyunu salmış vişneleri ocağa alıyoruz ve kaynayana kadar bekliyoruz ara ara tahta kaşıkla karıştırın lütfen.
- Kaynayan vişnelerin altını biraz kısalım ve kıvam alana kadar bekleyim.
- Limon tuzunu ocağın altını kapatmadan önce atıp 2 dk karıştırıyoruz.
- Olup olmadığını anlamak için küçük beyaz bir kaseyi buzluğa koyun vişnelerinizin piştiğini düşündüğünüzde kaseyi buzluktan alın ve içine 4 – 5 damla reçelden damlatın ve 1 dk bekletip kıvamına bakabilirsiniz .
- Eğer olduysa reçelin altını kısıp temiz ve kuru kavanozlara sıcak sıcak koyun ağızlarını sıkıca kapatın ve ters çevirin 1 gece sabaha kadar bekletin ve ertesi gün hava alıp almadığını tuttuğunu görebilirsiniz 👍🏻.
Şimdiden afiyet olsun 😇😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder