25 Ağustos 2020 Salı

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 bardak rendelenmiş bayat ekmek içi
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe göre biraz maydanoz
Püresi için;
  • 4 adet küçük patates
  • 1 kaşık tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe göre biraz karabiber
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • İsteğe göre baharat atılabilir ( ben kekik kullandım)
  • 1 su bardağı su

Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı


  1. Köfte için verilen malzemeleri bir kap içerisinde karıştırıp yoğuralım.
  2. Ben köfte için maydanoz kullandım isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.
  3. Hazırladığım köftelere çanak şekli vererek fırın tepsimize diziyoruz ve 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dk köftelerimizi kızartıyoruz.
  4. Köftelerimiz kızarırken patates püremizi hazırlamak için patateslerimizin kabuklarını soyuyoruz.
  5. 4 parçaya ayırdığımız patatesleri üzerleri ne kadar su ile doldurup tencerede haşlıyoruz.
  6. Patateslerimiz haşlanınca suyunu süzüyoruz. Patateslerimizi güzelce eziyoruz.
  7. Patates püresi için verilen malzemeleri patateslerimizin üzerine ekleyip mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam oluşana kadar çırpıyoruz.
  8. Kızaran köftelerimizi fırından çıkarıp patates püremizi köftelerimizin içine dolduruyoruz.
  9. Sosumuzu hazırlamak için tereyağ ve salçamızı kavuruyoruz.
  10. Üzerine pul biber ve istediğimiz baharat varsa ekliyoruz.
  11. Son olarak suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  12. Kaynayan sosumuzu fırın tepsimize döküyoruz.
  13. Yaklaşık olarak 15 dk fırında tekrar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder