Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 250 gram kıyma
- 1 bardak rendelenmiş bayat ekmek içi
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe göre biraz maydanoz
Püresi için;
- 4 adet küçük patates
- 1 kaşık tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe göre biraz karabiber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- İsteğe göre baharat atılabilir ( ben kekik kullandım)
- 1 su bardağı su
Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Köfte için verilen malzemeleri bir kap içerisinde karıştırıp yoğuralım.
- Ben köfte için maydanoz kullandım isteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.
- Hazırladığım köftelere çanak şekli vererek fırın tepsimize diziyoruz ve 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dk köftelerimizi kızartıyoruz.
- Köftelerimiz kızarırken patates püremizi hazırlamak için patateslerimizin kabuklarını soyuyoruz.
- 4 parçaya ayırdığımız patatesleri üzerleri ne kadar su ile doldurup tencerede haşlıyoruz.
- Patateslerimiz haşlanınca suyunu süzüyoruz. Patateslerimizi güzelce eziyoruz.
- Patates püresi için verilen malzemeleri patateslerimizin üzerine ekleyip mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam oluşana kadar çırpıyoruz.
- Kızaran köftelerimizi fırından çıkarıp patates püremizi köftelerimizin içine dolduruyoruz.
- Sosumuzu hazırlamak için tereyağ ve salçamızı kavuruyoruz.
- Üzerine pul biber ve istediğimiz baharat varsa ekliyoruz.
- Son olarak suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan sosumuzu fırın tepsimize döküyoruz.
- Yaklaşık olarak 15 dk fırında tekrar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder