16 Ağustos 2020 Pazar

Avcı Böreği Tarifi

 

Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 grm kıyma
  • 1 soğan, küçükse 2 -3
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Maydanoz
  • Tuz karabiber pulbiber

İç harcı için ;

  • 1 bardak su
  • Yarım su bardağı yağ

Üzerine ;

  • 1 yumurta
  • Galeta unu

Avcı Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı kavuralım, kapatmadan içerisine soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  2. Bulguru başka bir yerde sıcak su ile ıslatıp yumuşayınca onuda kıyma ve soğana ekleyelim.
  3. Maydanoz tuz ve baharatları, cevizi de ekleyip karıştıralım.
  4. Yağ ve suyu karıştırıp yufkanın birinci katına sürelim sonra 2. Yufkayı serip ona da bu karışımdan sürelim ve 8 parçaya bölelim.
  5. Kıymalı harçtan koyup saralım.
  6. Sonra diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım önce yumurta sonra galetaya bulayıp fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder