Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yufka
- 300 grm kıyma
- 1 soğan, küçükse 2 -3
- 1 kahve fincanı ince bulgur
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Maydanoz
- Tuz karabiber pulbiber
İç harcı için ;
- 1 bardak su
- Yarım su bardağı yağ
Üzerine ;
- 1 yumurta
- Galeta unu
Avcı Böreği Tarifi Yapılışı
- Kıymayı kavuralım, kapatmadan içerisine soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Bulguru başka bir yerde sıcak su ile ıslatıp yumuşayınca onuda kıyma ve soğana ekleyelim.
- Maydanoz tuz ve baharatları, cevizi de ekleyip karıştıralım.
- Yağ ve suyu karıştırıp yufkanın birinci katına sürelim sonra 2. Yufkayı serip ona da bu karışımdan sürelim ve 8 parçaya bölelim.
- Kıymalı harçtan koyup saralım.
- Sonra diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım önce yumurta sonra galetaya bulayıp fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder