16 Ağustos 2020 Pazar

Vişne Soslu Tart Kek Tarifi

 

Vişne Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Islatmak için;

  • 6 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı vişne suyu

Vişne Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp üzerine diğer malzemeleri ekliyoruz.
  2. Yağlanmış tart kalıbına dökerek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. 10 dk sonra kalıptan çıkardığımız keki vişne suyu ve sütle ıslatıyoruz.
  4. Çırpılmış kremşanti ile üzerini kaplayıp vişne taneleri ve frambuaz sosu ile süslüyoruz.

Afiyet olsun🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder