Vişne Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- Kabartma tozu
- Vanilya
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Islatmak için;
- 6 yemek kaşığı süt
- 6 yemek kaşığı vişne suyu
Vişne Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp üzerine diğer malzemeleri ekliyoruz.
- Yağlanmış tart kalıbına dökerek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- 10 dk sonra kalıptan çıkardığımız keki vişne suyu ve sütle ıslatıyoruz.
- Çırpılmış kremşanti ile üzerini kaplayıp vişne taneleri ve frambuaz sosu ile süslüyoruz.
Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder