16 Ağustos 2020 Pazar

Kıyma Etinden Alinazik Tarifi

 

Kıyma Etinden Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

Mezesi için :

  • 6 adet patlıcan
  • 3 su bardağı yoğurt

İç harcı için:

  • 1 büyük boy soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı).

    Kıyma Etinden Alinazik Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanlar ocağa alınıp közlenir.
    2. Közlenmeye başladıktan sonra piştiğini anlamak için içerisine bıçak batırılır.
    3. Eğer pişmişse bıçak kolayca içerisine girer. Böyle olan patlıcanlar ocaktan alınır.
    4. Kabukları soyulur ince ince kıyılır.
    5. İç harç için önce soğanlar ince ince kıyılır.
    6. Ardından kıyma eklenir ve kavrulur.
    7. Bütün baharatlar ve sarımsak ince ince kıyılır ve içine atılır sonra kavrulmaya devam edilir .
    8. Ocaktan almadan önce salça eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.
    9. Yoğurtla ince kıyılan patlıcanlar karıştırılır ve tabağa koyulur.
    10. Üzerine yapmış olduğumuz iç harç koyulur ve servise sunulur.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder