Kıyma Etinden Alinazik Tarifi İçin Malzemeler
Mezesi için :
- 6 adet patlıcan
- 3 su bardağı yoğurt
İç harcı için:
- 1 büyük boy soğan
- 500 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı).
Kıyma Etinden Alinazik Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar ocağa alınıp közlenir.
- Közlenmeye başladıktan sonra piştiğini anlamak için içerisine bıçak batırılır.
- Eğer pişmişse bıçak kolayca içerisine girer. Böyle olan patlıcanlar ocaktan alınır.
- Kabukları soyulur ince ince kıyılır.
- İç harç için önce soğanlar ince ince kıyılır.
- Ardından kıyma eklenir ve kavrulur.
- Bütün baharatlar ve sarımsak ince ince kıyılır ve içine atılır sonra kavrulmaya devam edilir .
- Ocaktan almadan önce salça eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Yoğurtla ince kıyılan patlıcanlar karıştırılır ve tabağa koyulur.
- Üzerine yapmış olduğumuz iç harç koyulur ve servise sunulur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder