22 Ağustos 2020 Cumartesi

Aydın Usulü Yuvalama Tarifi

Aydın Usulü Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram az dana yağlı kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Pişirme için;
  • 2.5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sana yağ
  • 4 bardak sıcak su
Üzerine;
  • Yoğurt
  • Sarımsak

Aydın Usulü Yuvalama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kıymamıza yumurta, tuz ve karabiberi ekliyoruz güzelce özleşene kadar yoğuruyoruz.
  2. Sonra ununu ekliyoruz .
  3. Ben yaklaşık 3 su bardağı koydum beyaz olacak artık kıyma renginde olmayacak güzelce yoğurduktan sonra elimizle küçük küçük kopararak şekil vermeye çalışıyoruz, gerçekten sabır işi benim sonlara doğru ruhum sıkıldı 😅.
  4. Yuvalama işlemi bitikten sonra onları kızgın yağda kızartıyoruz ve yaklaşık 45 dakika falan soğumasını bekliyoruz.
  5. Pişirme için ;2 yemek kaşığı sana yağ, 2. 5 yemek kaşığı salça, 4 bardak su. Bu ikisi kaynadıktan sonra yuvalamalarımızı içine atıyoruz ve yaklaşık pişene kadar ocağımızda pişiriyoruz.
  6. Üstüne ben sarımsaklı sos yaparak servis yapıyorum böyle daha çok hoşumuza gitti şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder