Aydın Usulü Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram az dana yağlı kıyma
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Pişirme için;
- 2.5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sana yağ
- 4 bardak sıcak su
Üzerine;
- Yoğurt
- Sarımsak
Aydın Usulü Yuvalama Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymamıza yumurta, tuz ve karabiberi ekliyoruz güzelce özleşene kadar yoğuruyoruz.
- Sonra ununu ekliyoruz .
- Ben yaklaşık 3 su bardağı koydum beyaz olacak artık kıyma renginde olmayacak güzelce yoğurduktan sonra elimizle küçük küçük kopararak şekil vermeye çalışıyoruz, gerçekten sabır işi benim sonlara doğru ruhum sıkıldı 😅.
- Yuvalama işlemi bitikten sonra onları kızgın yağda kızartıyoruz ve yaklaşık 45 dakika falan soğumasını bekliyoruz.
- Pişirme için ;2 yemek kaşığı sana yağ, 2. 5 yemek kaşığı salça, 4 bardak su. Bu ikisi kaynadıktan sonra yuvalamalarımızı içine atıyoruz ve yaklaşık pişene kadar ocağımızda pişiriyoruz.
- Üstüne ben sarımsaklı sos yaparak servis yapıyorum böyle daha çok hoşumuza gitti şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder