10 Ağustos 2020 Pazartesi

Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi

 

Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

Karnıyarık için

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • Yeşil biber, kırmızı biber
  • 250 gr kıyma
  • 1 kaşık salça
  • Tuz, kırmızı biber, kekik

Beşamal Sos İçin

  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık un
  •  1, 5 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Dilim Karnıyarık Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle patlıcanları kalın dilimler halinde kesip tuzlu suda yarım saat beklettim.
    2. Kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde yağını çekmesini sağladım.
    3. Bu arada soğanı, biberleri ve kıymayı tavada pişirip üzerine bir kaşık salça ve suyu ilave ettim. En son baharatları ekledim.
    4. Tepsiye aldığım patlıcan dilimleri üzerine kıymalı harcı dağıttım.
    5. Beşamal sos için bir kaşık tereyağ ile bir kaşık unu kavurdum, üzerine 1, 5 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek pişirdim.
    6. Patlıcanların üzerine kıymalı harç, onun üzerine beşamal sos ve en son üzerine kaşar rendesi ekledim.
    7. Bir kaşık salçayı 1 bardak sıcak suyla açarak tepsiye döktüm veeee doğru fırınaaaaa👌🏻👌🏻.
    8. Tüm malzemeler ön pişirme yapıldığı için 15 dk da kaşarlar eriyince tamamdır👌🏻.

    Afiyet olsuuunnn🍓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder