20 Ağustos 2020 Perşembe

Üzümle Ekşi Maya Yapımı Tarifi

 

Üzümle Ekşi Maya Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı içme suyu
  • 1 avuç kuru üzüm

Üzümle Ekşi Maya Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. İstenilen herhangi bir un çeşidi ve içme suyunu boza kıvamında karıştırıyoruz ve bir kavanoz içine alıyoruz.
  2. İçine file gibi delikli bir beze üzümleri koyup bağlıyoruz ve karışımımızın içine koyuyoruz.
  3. Kavanozun ağzına bir bez parçasıyla kapatıyoruz ki hava alsın.
  4. Mayamızı oda ısısında uyutuyoruz ve her gün aynı saatte 1 çay bardağı un ve yarım çay bardağı su ile besliyoruz.
  5. Resimde görüldüğü gibi bazen karışım üstü de kara suyu çıkabilir bu kara suyu döküp sonra besleme işlemi yapıyorsunuz 3 veya 4 gün içinde mayanız hazır.
  6. Maya oluştuktan sonra içindeki üzümleri alabilirsiniz.
  7. Üzün yerine isteğe bağlı nohut hurma da kullanılabiliyor.
  8. Hazırlanmış mayayı buz dolabında saklıyoruz.
  9. Kullanmak istediğimizde dolaptan çıkartıp besleme yapıyoruz ve yarım saat sonra kullanacağımız kadarını alıp tekrar dolaba kaldırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder