Üzümle Ekşi Maya Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı içme suyu
- 1 avuç kuru üzüm
Üzümle Ekşi Maya Yapımı Tarifi Yapılışı
- İstenilen herhangi bir un çeşidi ve içme suyunu boza kıvamında karıştırıyoruz ve bir kavanoz içine alıyoruz.
- İçine file gibi delikli bir beze üzümleri koyup bağlıyoruz ve karışımımızın içine koyuyoruz.
- Kavanozun ağzına bir bez parçasıyla kapatıyoruz ki hava alsın.
- Mayamızı oda ısısında uyutuyoruz ve her gün aynı saatte 1 çay bardağı un ve yarım çay bardağı su ile besliyoruz.
- Resimde görüldüğü gibi bazen karışım üstü de kara suyu çıkabilir bu kara suyu döküp sonra besleme işlemi yapıyorsunuz 3 veya 4 gün içinde mayanız hazır.
- Maya oluştuktan sonra içindeki üzümleri alabilirsiniz.
- Üzün yerine isteğe bağlı nohut hurma da kullanılabiliyor.
- Hazırlanmış mayayı buz dolabında saklıyoruz.
- Kullanmak istediğimizde dolaptan çıkartıp besleme yapıyoruz ve yarım saat sonra kullanacağımız kadarını alıp tekrar dolaba kaldırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder